ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 480 γρ. λευκή σοκολάτα ή 440 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή 320 γρ. σοκολάτα υγείας 70% κακάο 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ 180 γρ. ασπράδια αβγών (θα χρειαστούμε περίπου 6 μεσαία αβγά) 200 γρ. ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 φλ.) 150 ml γάλα 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη 350 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί και λίγη επιπλέον, για τη γαρνιτούρα 50 γρ. κακάο, σε σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον καφέ και περιχύνουμε τη σοκολάτα που έχουμε βάλει […]
Υλικά (για 6 τσουρέκια των 300 γρ.) Ομάδα 1 (προζύμι) 90 γρ. μαγιά νωπή 100 γρ. γάλα σε θ.δ. 100 γρ. αλεύρι δυνατό (σούπερ ή για τσουρέκια), κοσκινισμένο Ομάδα 2 (αρωματικά) 6-8 γρ. μαχλέπι σε σκόνη 2-4 γρ. μαστίχα σε αποξηραμένες σταγόνες 2-4 γρ. καρδάμωμο σε σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 λουβί βανίλιας, τους […]
Υλικά (για 4 άτομα) Για τα cookies 70 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θ.δ. 60 γρ. ζάχαρη 1 αβγό (50 γρ.) 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες Για τη σούπα 500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 200 ml γάλα 1 βανιλίνη 160 […]
Υλικά (για 12 cupcakes) 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 γρ. κακάο σε σκόνη 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (5 γρ.) 1 βάζο ή κονσέρβα κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι (όχι γλυκό βύσσινο) 50 γρ. λικέρ τσέρι 150 γρ. καστανή ζάχαρη 150 γρ. λευκή ζάχαρη 120 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50%-60% κακάο, ψιλοκομμένη 170 γρ. βούτυρο […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8-10 ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ) 5 δάκρυα μαστίχας 150 γρ. ζάχαρη και 8-10 κ.σ. ακόμη για το σερβίρισμα 160 γρ. γάλα 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 250 γρ. κρόκους αβγών (περίπου 5 αβγά) ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1/3 κ.γ. κακουλέ (καρδάμωμο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τη μαστίχα σε γουδί μαζί με λίγη από […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ) 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη 80 γρ. άχνη ζάχαρη και λίγη ακόμα για το τέλος 50 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη 250 γρ. αβγά, ολόκληρα (περίπου 4 μεγάλα αβγά) 130 γρ. αλεύρι μαλακό 100 γρ. φλούδα πορτοκάλι γλασέ, κομμένη σε κύβους και λίγη […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΤΟΥΡΤΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 ΕΚ.) ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 170 γρ. αβγά (περίπου 3 αβγά) 50 γρ. ζάχαρη 50 γρ. μέλι 1 λουβί βανίλια, τους σπόρους ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη ½ κ.γ. (κοφτό) γαρίφαλο, σε σκόνη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 γρ. μπέικιν πάουντερ ΓΙΑ […]