Σε ένα τσελιγκάτο της Θεσσαλίας ένας ηθικός κτηνοτρόφος βόσκει ελεύθερα τα πρόβατα μιας αυτόχθονης φυλής.
Στο Artisanal στην Κηφισιά, η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκου έστησε πικ νικ δια χειρός του σεφ Πάνου Ιωαννίδη, για να καλωσορίσουμε την Ανοιξη. Εκεί γνωρίσαμε τον Παξαμά!
Στο διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι ένα καβαλιώτικο μενού μας ανοίγει την όρεξη για ταξίδια!
Για το τραπέζι, για σάντουιτς, για τις σαλάτες, για τα ζυμαρικά και ότι άλλο σκεφτούμε!
Ενα καινούργιο εξαιρετικό άλειμμα για το ψωμί.
Συμπυκνωμένη γεύση μεσογειακού καλοκαιριού σε έναν κατακόκκινο, πικάντικο πολτό.
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ψαριού με την ιδιότητα να ρουφά κρόκους αβγών. Η διαδικασία είναι απλή: 1. Πιέζουμε το ψαράκι. 2. Φέρνουμε απαλά τα χείλη του πάνω στον κρόκο του αβγού. 3. Απελευθερώνουμε από την πίεση ώστε να καταπιεί τον κρόκο. 4. Το πιέζουμε ξανά για να αφήσει τον κρόκο και έγινε (€12,90)! Ιδρυμα […]
Ο αποξηραμένος καρπός του φυτού Pimenta Dioica είναι το μπαχάρι, το οποίο μοιάζει με μεγάλο κόκκο πιπεριού. Ο σύνθετος χαρακτήρας και η περιπλοκότητα των αρωμάτων και των γεύσεων του έδωσε πολλές φορές και το όνομά του, αφού στα κινέζικα λέγεται «πιπέρι των εκατό γεύσεων» και στα αγγλικά «όλα τα μπαχαρικά» (all spices). Το φρεσκοτριμμένο μπαχάρι […]
Λένε πως όταν ασχολείσαι πολύ με τον χώρο και την διακόσμηση ενός εστιατορίου, τότε η γεύση υπολείπεται. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Στο εστιατόριο Επτά 7, είναι όμορφος ο χώρος, ο τόπος και το φαγητό. Με δυο εισόδους μία από την Πύλη Ερμού και μία από τον πεζόδρομο της Άστιγκος, το εστιατόριο απλώνεται σε τρία […]