«Μου λένε να περιμένω. Ένα μήνα, δύο μήνες, τρεις μήνες, έντεκα μήνες! Μέχρι πότε;». Ο Οσάμα ζει εδώ και περίπου ένα χρόνο στη Μόρια της Λέσβου. Είναι ένας μόνο από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βλέπουν τα όνειρά τους εγκλωβισμένα μέσα σε κάποιο hotspot. Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων το in.gr και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δίνουν φωνή σε όλους αυτούς που περιμένουν...
Τον περασμένο Αύγουστο η φωτογραφία ενός αγοριού με βλέμμα κενό και πρόσωπο γεμάτο σκόνες και αίματα έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι. Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, δημοσιεύθηκαν νέες φωτογραφίες του Ομράν στο καινούργιο του σπίτι, αγκαλιά με τον πατέρα του. Ο Μοχάμεντ Ντανκίς σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι ο γιος του χρησιμοποιήθηκε ως «μέσο προπαγάνδας» για να χτυπηθεί ο Άσαντ.
Ρούχα ξεχασμένα πάνω σε συρματοπλέγματα, παρατημένα παιχνίδια, καροτσάκια και ποδήλατα και κάποια λίγα χαρτιά κολλημένα πάνω στον πίνακα ανακοινώσεων στο κέντρο πληροφόρησης. Είναι η εικόνα που επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την εκκένωσή του από τους πρόσφυγες. Φωτορεπορτάζ...
Γένους θηλυκού είναι το 1/3 των χρηστών ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ. Τα νούμερα σοκάρουν: 6,3 εκατομμύρια γυναίκες είναι εξαρτημένες από αμφεταμίνες, 4,7 εκατομμύρια από οπιοειδή και 2,1 από κοκαΐνη, την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η εμφάνιση νέων ψυχοδραστικών ουσιών. Μέχρι τον περασμένο Μάιο είχαν εντοπιστεί πάνω από 560 νέες ουσίες.
Τις επόμενες ημέρες το in.gr, μετά από 18 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας
Ξέρουμε τι είμαστε και τι θέλουμε. Ούτε εθελοντές. Ούτε αυταπάρνησης ήρωες του ιστορικού οχυρού της αστικής ενημέρωσης
Αγώνα επιβίωσης μέσα στον χιονιά, με πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους δίνουν χιλιάδες
Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της ομάδας Κιβωτός Αστέγων να στολίσει χριστουγεννιάτικα δέντρα σε σημεία στο κέντρο της Αθήνας όπου ζουν άστεγοι. Η ενέργεια αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από πλήθος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Αν πιστεύουν στα αλήθεια πως αυτό είναι πράξη αγάπης, τότε μάλλον την λέξη αξιοπρέπεια δεν θα την έχουν ακουστά...» έγραψε στο προφίλ του ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.
«Ονομάζομαι Ουμ Λιν και είμαι μητέρα επτά παιδιών. Το μικρότερο είναι ένα αγοράκι τριών μηνών. Τον γέννησα ένα μήνα πιο νωρίς, εξαιτίας των κρίσεων πανικού και του σφοδρού βομβαρδισμού». Πώς είναι να φέρνεις μια νέα ζωή στον κόσμο, όταν ζεις στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι; Η μαρτυρία της Ουμ Λιν στο in.gr συγκλονίζει.
Περνούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους μέσα στον κλειστό χώρο ενός νοσοκομείου. Βρέφη που έχουν εγκαταλειφθεί για διάφορους λόγους από τις μητέρες τους ζουν μέχρι και οκτώ μήνες στα μαιευτήρια σε συνθήκες ακατάλληλες για τη σωστή τους ανάπτυξη. Το πρόβλημα της μακρόχρονης παραμονής τους στα νοσοκομεία επιτείνεται και από τις πολύ αργές διαδικασίες της υιοθεσίας και της αναδοχής.