ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 φύλλο κουρού 6 κ.σ. τυρί κρέμα 2 αχλάδια, σε 12 φέτες πάχους 1 εκ. 200 γρ. blue cheese, σε 12 κομμάτια 150 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρόκο αβγού μαυροκούκι και σουσάμι, για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 6 λωρίδες, κατά μήκος της μεγαλύτερης […]
Για πιο καπνιστή γεύση αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ) 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα, και μερικά ολόκληρα για το τέλος 2 κ.σ.μπράντι ή ρούμι 200 γρ.κουβερτούρα 3ασπράδια από βιολογικά αβγά 2 κ.σ.ζάχαρη 1 φλ.κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 12 μικρές μαρέγκες, σπασμένες σε κομμάτια 12 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντι να μουλιάσουν ώσπου να λιώσουμε τη […]
Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέτουμε 50 γρ. ψιλοκομμένο σουτζούκι.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 500 γρ. ρεβίθια 2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες 1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια 1 κρεμμύδι, σε φέτες 250 ml έ.π. ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το […]