ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. μοτσαρέλα, σε 2 κομμάτια 120 γρ. προσούτο, σε φέτες 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 360 γρ. ρόκα αλάτι, πιπέρι περίπου 40 ml κρέμα μπαλσάμικο 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο* 160 γρ. λιαστές ντομάτες, σε μπαστουνάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στραγγίζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας από τα υγρά τους. Τα τυλίγουμε με τις φέτες του […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδια, σε κυβάκια 120 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε κυβάκια 120 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε κυβάκια 120 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 100 ml λευκό ξηρό κρασί 500 γρ. ντομάτες κονκασέ, σε κονσέρβα 40 ml πελτέ ντομάτας 150 ml νερό […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σούπα 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κιλό κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 50 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 2 φύλλα δάφνης αλάτι 10 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις μπρουσκέτες 30 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 φέτες χωριάτικο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για την γκανάς λευκής σοκολάτας 125 ml γάλα, κρύο 10 γρ. κορν φλάουρ 125 ml κρέμα γάλακτος 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί 5 ml νερό, σε θ.δ. Για τα σουφλέ 4 αβγά και 4 κρόκοι 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο αγελάδος 200 γρ. κουβερτούρα, 55% περιεκτικότητα σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. κουσκούς 45 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μικρούς κύβους 50 γρ. αποξηραμένα σύκα, σε μικρούς κύβους 40 γρ. μαύρες σταφίδες 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 15 γρ. κάρι, σε σκόνη 500 ml νερό 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα* 10 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου 10 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ.) Για τη βάση 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κομμάτια 3 γρ. αλάτι 3 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 30 ml κρύο νερό Για τη γέμιση 225 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia 225 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας) 2-3 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml ηλιέλαιο 500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 αλάτι 120 ml έ.π. ελαιόλαδο 400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια, καθαρισμένα 5 γρ. ζάχαρη 35 ml ξίδι μπαλσάμικο 600 γρ. κουνέλι, τα πίσω πόδια 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 40 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ 250 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 75 γρ. μαύρες σταφίδες 500 γρ. καρότο, χονδροτριμμένο 10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο 5 γρ. μάραθο, τα φυλλαράκια 8 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 65 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο 75 γρ. πορτοκάλι, φιλεταρισμένο αλάτι 25 ml χυμό λεμονιού 75 ml χυμό πορτοκαλιού 65 ml έ.π. ελαιόλαδο 90 γρ. φιστίκια […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ.) Για τη ζύµη 100 γρ. βούτυρο κρύο 70 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αµύγδαλα, τριµµένα σε σκόνη ½ κ.γ. αλάτι έ.π. ελαιόλαδο και αλεύρι για το άλειµµα και το πασπάλισµα της ταρτιέρας Για τη γέμιση 200 γρ. καρύδια, ολόκληρα, καθαρισμένα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη μοσχαρίσια ουρά 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, από την ουρά αλάτι 120 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. καρότα, σε κυβάκια 400 γρ. κρεμμύδια, σε κυβάκια 150 ml πελτέ ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο 400 ml κόκκινο ξηρό κρασί 200 ml Μαυροδάφνη 1.400 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου Για το τελείωμα […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) Για το κοτόπουλο 150 γρ. τσιπς πατάτας 5 γρ. καπνιστή πάπρικα {{{ moto }}} 2 γρ. ρίγανη 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 100 γρ. νιφάδες βρόμης 4 μπούτια κοτόπουλου, το επάνω μέρος, χωρίς το κόκαλο αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αβγά, χτυπημένα ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για τη […]
ΥΛΙΚΑ (για άτομα) 250 ml χυμό πορτοκαλιού 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού 120 γρ. κέτσαπ 140 γρ. σόγια 175 ml νερό 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα 4 χοιρινές μπριζόλες, 250 γρ. η καθεμία, από τον λαιμό 10 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) Για τη σαλάτα 250 γρ. μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια 250 γρ. κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια 30 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια 30 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια {{{ moto }}} 10 γρ. ξανθές σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αλάτι Για τη βινεγκρέτ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα καραμέλας 160 γρ. ζάχαρη 50 ml σιρόπι γλυκόζης 30 ml νερό 200 ml κρέμα γάλακτος 90 γρ. βούτυρο 1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους 2 γρ. αλάτι Για τα μήλα 420 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 100 γρ. ζάχαρη 1-2 σπόρους βανίλιας 1 γρ. αλάτι 30 […]
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Για το χταπόδι 500 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο* 2 κ.σ. ξίδι 100 ml ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 250 ml χυμό πορτοκαλιού 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γ. μαραθόσπορο, σπασμένο Για το τελείωμα του πιάτου 80 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο 100 γρ. φινόκιο, κομμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) Για τα καραμελωμένα καρύδια 30 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. καρύδια Για το σεμιφρέντο 5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 160 γρ. ζάχαρη 200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες 250 γρ. μασκαρπόνε 240 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, χονδροκομμένα και λίγα επιπλέον […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια {{{ moto }}} 100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο 80 γρ. ξινομυζήθρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 220 γρ. έτοιμη μαγιονέζα 5 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (600 γρ.) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη μαγιονέζα και το θυμάρι. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα και […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 χοιρινές µπριζόλες µε κόκαλο (350-400 γρ. η καθεµία) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 30 γρ. σκελίδες σκόρδου 120 γρ. µέλι 40 ml µουστάρδα Dijon 40 ml µουστάρδα µε σιναπόσπορους 10 γρ. κόλιαντρο 10 γρ. µαραθόσπορος 10 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου 10 γρ. κύµινο 10 γρ. καπνιστή πάπρικα 5 γρ. µαύρο πιπέρι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1.200 γρ. µοσχάρι (ελιά), κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια αλάτι 120 ml έ.π. ελαιόλαδο 350 γρ. κρεµµύδια, σε µεγάλα καρέ 250 γρ. καρότα, σε µεγάλα καρέ 150 γρ. σέλερι, σε µεγάλα καρέ 50 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες 30 ml πελτές ντοµάτας 100 ml κόκκινο κρασί 250 ml σάλτσα ντοµάτας (σπιτική ή έτοιµη) […]