Για να φρυγανίσουμε το ψωμί ραντίζουμε πρώτα τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μία λαμαρίνα, στον φούρνο, στα κάρβουνα, ή στη φρυγανιέρα
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 50 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 150 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε µικρά καρέ 150 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε µικρά καρέ αλάτι 150 γρ. πλιγούρι 250 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου 150 γρ. κολοκύθια, σε µικρά καρέ 150 γρ. λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες 50 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο µαϊντανός, ψιλοκοµµένος […]
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα) Για τη βινεγκρέτ λεµονιού 15 γρ. µουστάρδα Dijon 135 ml χυµός λεµονιού 6 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 540 ml έ.π. ελαιόλαδο νερό Για τις γαρίδες σοτέ 30 ml έ.π. ελαιόλαδο 160 γρ. γαρίδες αλάτι Για τη σαλάτα 120 γρ. διάφορα σαλατικά αλάτι 60 γρ. φρέσκα φασολάκια, βρασµένα 80 γρ. ντοµατίνια, […]
ΥΛΙΚΑ (για µία φόρµα διαµέτρου 20 εκ.) Για τη βάση µπισκότου 170 γρ. µπισκότα τύπου Digestive 30 γρ. µαύρη ζάχαρη 40 ml βούτυρο, λιωµένο Για τη γέµιση 210 γρ. ζάχαρη 5 αβγά, τους κρόκους 420 ml κρέµα γάλακτος 570 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia 30 γρ. φύλλα ζελατίνης, µουλιασµένα σε κρύο νερό Για τη σάλτσα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 700 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, βρασµένα 140 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές, κοµµένες σε καρέ 140 γρ. λιαστές ντοµάτες, σε λεπτές φέτες 100 γρ. αγκινάρες τουρσί σε ελαιόλαδο, κοµµένες στα 4 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 30 ml χυµός λεµονιού 5 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου 50 γρ. φρέσκο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 80 γρ. φέτα, τριµµένη […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό χταπόδι 60 ml µαρινάδα (30 ml έ.π. ελαιόλαδο, 30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο και λίγο αλάτι) 500 γρ. κριθαράκι, βρασµένο σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου 100 γρ. κόκκινες πιπεριές, κοµµένες σε κύβους 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκοµµένο 30 γρ. κάππαρη 50 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο 100 γρ. λιαστές […]
Είναι σημαντικό να προσθέτουμε τον ζωμό συχνά και σε μικρές ποσότητες, ίσα ίσα να καλύπτεται το κριθαράκι, ώστε να επιτύχουμε το σωστό χύλωμα του ζυμαρικού
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα 600 γρ. διάφορα λαχανικά (καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια), κομμένα σε μπαστουνάκια 2 λίτρα ηλιέλαιο αλάτι Για το κουρκούτι 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 45 γρ. κορν φλάουρ 5 γρ. αλάτι 230 ml ξανθιά μπίρα, κρύα 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Για το ντιπ γιαουρτιού […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. σπαγκέτι αλάτι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες* 100 ml λευκό ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 120 γρ. φασολάκια, βρασμένα Για το πέστο 45 γρ. φρέσκο βασιλικό, τα φυλλαράκια 175 ml έ.π. ελαιόλαδο 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο** 6 γρ. σκόρδο 45 γρ. παρμεζάνα, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 70 γρ. ζάχαρη 70 ml νερό ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4 10 ml σιρόπι γλυκόζης 30 γρ. ζάχαρη 10 ml χυμό λεμονιού 20 ml κρέμα μπαλσάμικου ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 100 γρ. λευκή σοκολάτα 260 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες 3 σταγόνες άρωμα […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 60 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι 100 γρ. κρεμμύδι, σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο 20 γρ. αλάτι 140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 10 ml χυμό λεμονιού 15 γρ. καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη 10 γρ. κύμινο, σε σκόνη 10 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 30 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τελείωμα 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο αλάτι 100 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε κυβάκια 100 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 20 ml χυμό λάιμ 5 γρ. ξύσμα λάιμ 500 γρ. ρύζι για πιλάφι, μαγειρεμένο, ζεστό EΚΤΕΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 ποτήρια) Για το σιρόπι 140 ml καφέ εσπρέσο 300 ml νερό 80 γρ. ζάχαρη 60 ml κόκκινο κρασί Μαρσάλα Για τη σαμπαγιόν* 10 ml κόκκινο κρασί Μαρσάλα 110 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε 3 κρόκους αβγών 70 γρ. ζάχαρη 120 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί Για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μεγάλα ασπρομανίταρα, χωρίς το ποδαράκι 80 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο 120 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο, σε μικρά καρέ 80 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia 1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη EKTEΛΕΣΗ Με τη βοήθεια ενός […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σαλάτα 250 γρ. μικρές, στρογγυλές πατάτες, με τη φλούδα τους, πλυμένες 15 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές ροδέλες 15 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη 20 γρ. ελιές Καλαμών, απύρηνες, στα 2 30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λοξές ροδέλες 1 πρέζα εστραγκόν, ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για 500 γρ. βινεγκρέτ 60 ml λευκό […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για το αρνί μπρεζέ 1.600 γρ. αρνί από το κότσι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε 4 κομμάτια) αλάτι 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 20 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), σε κύβους 35 γρ. κρεμμύδι, σε κύβους 40 γρ. πράσο, σε κύβους 35 γρ. σελινόριζα, σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο 20 […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) Για το λαβράκι 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 400 γρ. λαβράκι φιλέτο χωρίς την πέτσα, σε 2 κομμάτια (ζητήστε από τον ψαρομανάβη να σας το ετοιμάσει) αλάτι Για το πρασόρυζο 40 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. πράσο, σε ροδέλες 100 γρ. ρύζι parboiled (κίτρινο) 40 ml λευκό ξηρό κρασί 500 ml ζωμό […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 κομμάτια) Για τη σάλτσα ντομάτας 800 γρ. ντοματάκια, αποφλοιωμένα, από κονσέρβα 20 γρ. ζάχαρη 20 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, χονδροκομμένο αλάτι, πιπέρι Για τις πίτες 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 6 πίτες για σουβλάκι, 90 γρ. η καθεμία 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, χονδροτριμμένη 100 γρ. απάκι, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τις φακές 20 ml έ.π. ελαιόλαδο 80 γρ. μπέικον, σε πολύ μικρούς κύβους 70 γρ. κρεμμύδι, σε πολύ μικρούς κύβους 30 γρ. πράσο, σε πολύ μικρούς κύβους 30 γρ. καρότο, σε πολύ μικρούς κύβους 30 γρ. σελινόριζα, σε πολύ μικρούς κύβους 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες 250 γρ. φακές beluga* 550 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 φόρμα του κέικ διαμέτρου 30 εκ.) Για το ραβανί 185 γρ. αλεύρι φαρίνα 8 γρ. μπέικιν πάουντερ 240 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 2 γρ. αλάτι 240 γρ. ζάχαρη 8 αβγά 100 ml φρέσκο γάλα Για το σιρόπι 900 γρ. ζάχαρη 900 ml νερό 2,5 γρ. σπόρους βανίλιας (περίπου από 1 λουβί) Για την […]