Υλικά (για 4 άτομα) 30 γρ. σύκα, αποξηραμένα 75 ml ξίδι μπαλσάμικο (σκούρο) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 400 γρ. φύλλα ρόκας 30 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα 50 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη 200 γρ. ανθότυρο, σε κυβάκια του 1 εκ. Εκτέλεση Χτυπάμε στο multi τα σύκα μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το […]
ΥΛΙΚΑ (για ένα μεσαίο πυρέξ) 500 ml γάλα 600 γρ. φιλέτο ψαριού με λευκή σάρκα (π.χ. φρέσκο μπακαλιάρο) 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους 200 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά 100 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για το πυρέξ αλάτι, πιπέρι 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 250 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 φιλέτα παστού μπακαλιάρου των 200 γρ., ξαλμυρισμένα* 3 κρεμμύδια, σε φέτες 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές ροδέλες 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές ροδέλες 1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές ροδέλες 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές ροδέλες 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 2 […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 300 γρ. ντοματίνια, στα 4 2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες αλάτι, πιπέρι 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια, το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 παιδιά) 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 600 γρ. φιλέτο από οποιοδήποτε λευκό ψάρι, χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα, περασμένο είτε από τη μηχανή του κιμά είτε από το multi 1 αβγό ξύσμα από ½ λάιμ ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο 200 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, περασμένη από το multi […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα και το τηγάνισμα 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. παστό μπακαλιάρο, χωρίς την πέτσα, ξαρμυρισμένο και ξεψαχνισμένο 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml νερό 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ πιπέρι 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, […]
YΛΙΚΑ (για 4-8 παιδιά) 1 κιλό ξιφία, σε κύβους 10 κρεμμύδια κοκκάρια, κομμένα στη μέση 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια ½ κ.σ. κόκκινο πιπέρι χυμό από ½ λεμόνι ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι […]
ΥΛΙΚΑ (2-4 άτομα) 1 μαραθόριζα (φινόκιο) 300 γρ. σπαγκέτι 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 φρέσκες ντομάτες, μόνο τη σάρκα 100 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης 200 γρ. φιλέτο πεσκαντρίτσας ή σφυρίδας, βρασμένο και ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 παιδιά) 1 κιλό φιλέτο πέρκας ή πεσκανδρίτσας ή άλλου λευκού ψαριού, χωρίς κόκαλα έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα κοκτέιλ 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο 3 φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα Για τον χυλό 120 γρ. κορν φλάουρ 80 […]
ΥΛΙΚΑ (για 2-4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 12 γαρίδες, Νο 2 ή 3, καθαρισμένες* 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες 100 ml ούζο ½ κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 100 ml λευκό ξηρό κρασί 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες αλάτι, πιπέρι λίγη ζάχαρη (προαιρετικά) 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο μάραθο, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς λίπος {{{ moto }}} 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη 1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 αβγό ½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, […]
Μπορείτε, εναλλακτικά, να ψήσετε τα ψάρια στον φούρνο, στους 170°C, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο, για 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml χυμό πορτοκαλιού 100 ml χυμό λεμονιού 500 ml έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}} 1 κ.γ. αλάτι ½κ.γ. πιπέρι 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου 500-600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες* και κομμένες σε κύβους 1 εκ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εκτέλεση 1 Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός σύρματος, ανακατεύουμε […]
Υλικά (για 6 άτομα) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 3 λίτρα νερό 300 γρ. πλιγούρι χονδρό 100 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη 100 γρ. αγγούρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο από 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι χυμό από 2 λεμόνια ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ), ακέρωτο 70 ml έ.π. ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ 2 […]
Υλικά (για 1 στρογγυλο τσερκι με βαση) ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ 450 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους 450 γρ. κουβερτούρα 9 αβγά 900 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. καρυδόψιχα, σπασμένη στο multi […]