Το φρέσκο τζίντζερ δίνει μοναδική λεμονάτη και πικάντικη γεύση.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, να ψήσουμε για 10 λεπτά και προτού κρυώσει το μείγμα να κόψουμε προσεκτικά σε μπάρες.
Η σύγχρονη τάση για υγιεινή διατροφή το αναβαθμίζει και το ξαναβάζει δυναμικά στο διαιτολόγιο τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών. Γιατί και νόστιμο και ωφέλιμο είναι (το σουσάμι είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Ε, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο).
Η παλιά αυθεντική συνταγή γίνεται με πετιμέζι: μόλις το πλάσουμε, το αλείφουμε με μπόλικο πετιμέζι και έπειτα το βουτάμε στο σουσάμι
Με απλά, υγιεινά υλικά και χωρίς ζάχαρη.
Ψήνουμε ελάχιστα τα υλικά σε ένα σχαρωτό τηγάνι πριν το «συνθέσουμε». Αυτό κάνει την διαφορά.
Εύκολες και νόστιμες. Τις ψήνουμε στο τηγάνι και τις τρώμε όπως το ψωμί.
Εύκολα τυροψωμάκια για το τραπέζι, για σνακ, για το γραφείο, για το σχολείο.
Συνδυάζουμε το εκλεκτό αλλαντικό με λευκό μαλακό ελληνικό τυρί και ρόκα.
Η γραβιέρα Τηνου και η κυκλαδίτικη λούζα «παντρεύονται» με τα αβγά σε ένα εξαίσιο πιάτο.
Το χρησιμοποιούμε σαν βάση για να προσθέσουμε τοματίνια και προσούτο Ευρυτανίας. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο!
Προσθέτουμε ασπράδια, ανθότυρο και δυόσμο και απολαμβάνουμε.
Το είδος αυτό των άσπρων φασολιών έχει μεστή γλυκειά γεύση και είναι ιδανικό για το πιάτο.
Η φρέσκια τριμμένη ντομάτα το απογειώνει.
Το καρπάτσιο συνήθως γίνεται με φιλέτο αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες κοπές, αρκεί να είναι καθαρές και μη λιπαρές και το κρέας φρέσκο και άριστης ποιότητας. Εμείς το δοκιμάσαμε με κιλότο.
Πιπεράτη ρόκα και γλυκό σύκο- εξαίσιος συνδυασμός!
Υγιεινό, με μήλο και σταφίδες, θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τα παιδιά - είναι ιδανικό για σχολικό κολατσιό.
Λίγες φλοίδες γλυκιάς κρητικής γραβιέρας απογειώνουν το πιάτο.
Μια παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου- ιδανική για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.
Ένα μπολ για μικρούς και μεγάλους γεμάτο ενέργεια.