Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανικός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε περισσότερους ξηρούς καρπούς. Οι συνδυασμοί δημητριακών, ξηρών καρπών, φρούτων αλλά και μπαχαρικών είναι άπειροι. Προετοιμασία: 10΄ Ψήσιμο 15΄ Υλικά για 8-10 μπάρες 5 ξερά βερύκοκα 70 γρ λάδι καρύδας (το χειμώνα πήζει και μοιάζει με βούτυρο) συν λίγο επιπλέον για το […]
Για να ξεκινήσει όμορφα η καινούργια χρονιά, μια παραλλαγή ενός από τα πιο κλασικά cocktails που συνοδεύουν ένα σωστό brunch. Αντικατέστησα τη σαμπάνια με το Amalia Brut, Κτήμα Τσελέπου, ένα αγαπητό αφρώδες κρασί, ιδιαίτερα αρωματικό καθώς περιέχει Μοσχοφίλερο.
Προετοιμασία 10’ Υλικά για 8 άτομα 250 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, καθαρισμένο προσεκτικά από κόκκαλα ή ίχνη πέτσας 80 ml κρέμα γάλακτος 220 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 κουτ. σούπας βούτυρο 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας μπρικ Επιπλέον […]
Εύκολα αντικαθιστά οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.
Μια πρόταση για το lunch box σας με φακές Φενεού - είναι ιδανικές για σαλάτα και βράζουν εύκολα, χωρίς να λασπώνουν
Για ένα νόστιμο χαλαρό Κυριακάτικο πρωινό
Ενα πρωτότυπο πιάτο εμπνευσμένο από την κουζίνα της Λέσβου.
Παγωτό φρούτα του δάσους
Tα γλυκά του κουταλιού (όπως και οι µαρµελάδες) είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιούµε τα φρούτα που έχουµε σε µεγάλες ποσότητες στην εποχή τους ώστε να τα απολαµβάνουµε όλον τον χρόνο. Ακολουθούν µικρά µυστικά επιτυχίας:
Μους μπίτερ σοκολάτας με τσίλι
Δύσκολα μπορείς να αποτύχεις φτιάχνοντας τράιφλ, αφού έχεις την απόλυτη ελευθερία να το φτιάξεις ακριβώς όπως θέλεις.
Ιδανικό για γιορτινό brunch
Για να μάθουμε πώς το σιτάρι γίνεται αλεύρι, τι σημαίνει ολική άλεση, τι είναι η γλουτένη, και πώς το αλεύρι γίνεται ψωμί πήγαμε στην ΠΝΥΚΑ, αγαπημένο φούρνο στο κέντρο της Αθήνας. Ο φούρνος αυτός, για όσους δεν το γνωρίζουν , δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Δημήτρη Κότσαρη, αρτοποιό «από σπίτι», καθώς είχε μάθει […]