Προετοιμασία 35′ Ψήσιμο περίπου 45′ Αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα Κόστος 10 € Υλικά (για 12 μερίδες) 3 μικρές ντομάτες (πομοντόρια) 90 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα Αλάτι, πιπέρι 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 3 αβγά 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ. […]
Eύκολη και χορταστική λύση με λαχανικά εποχής.
Ενα σνακ για την επόμενη μέρα με το αρνί που περίσσεψε (αν περίσσεψε), από το γιορτινό τραπέζι και ένα πρωτότυπο πέστο.
Προετοιμασία 25΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄ Κόστος 7 € Υλικά (για 4 μερίδες) 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 150 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη 35 – 40 αμπελόφυλλα από βάζο ψιλοκομμένα Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 250 γρ. ρύζι νυχάκι 600 ml ζεστό νερό ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος […]
Κατάλληλο για το πρωινό, αλλά και το κολατσιό.
Προετοιμασία 35΄ Υλικά για 6-8 μερίδες 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα 250 γρ. πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα 50 γρ. άγρια ρόκα πλυμένη και στεγνωμένη 200 γρ. ντοματίνια χρωματιστά 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Για το πέστο 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο 1 σκελίδα σκόρδο 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 50 […]
Την ετοιμάζουμε αποβραδίς και την παίρνουμε το πρωί στο γραφείο.
Η τέλεια λύση για να χρησιμοποιήσουμε τα πασχαλιάτικα αβγά που περίσσεψαν! Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ψωμάκια bagel, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φαρδύ κουλούρι Θεσσαλονίκης ή άλλο ψωμάκι της αρεσκείας σας.
Χωρίς ζάχαρη!
Το μυστικό του είναι ο άφθονος ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμος.
Μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα που μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα.
Ενα πρωτότυπο σάντουιτς, μια χωριάτικη σαλάτα μέσα σε φρυγανισμένο ψωμί.
Εκμεταλλευόμαστε το κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη ή χρησιμοποιούμε έτοιμο ψητό.
Η πολέντα είναι χοντροαλεσμένο αλεύρι καλαμποκιού και θυμίζει σιμιγδάλι στην όψη, είναι μόνο πιο κίτρινη. Είναι θρεπτική, γίνεται εύκολα και γρήγορα, και συνοδεύει εξαιρετικά κρεατικά και ψαρικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή, φτιάξαμε τους ψαροκεφτέδες στον φούρνο, αλλά μπορούν να τηγανιστούν όπως και οι κλασικοί, αφού πασπαλιστούν καλά με αλεύρι.
Προσθέτουμε πέστο βασιλικού και πεκορίνο Αμφιλοχίας και απολαμβάνουμε μια μοναδική εκδοχή της αγαπημένης σαλάτας.
Γρήγορο, εύκολο, εντυπωσιακό και ελληνικό!
Ενα κλασικό μαγειρευτό πιάτο που ανανεώνεται ευχάριστα με τα αρώματα του φινόκιο και τη μεστή γεύση της κινόα.
Ετοιμάζουμε μια πεντανόστιμη βελουτέ κουνουπιδιού, ιδανική για post-Christmas αποτοξίνωση!
Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Ο πουρές γλυκοπατάτας, εκτός από νόστιμος και απολαυστικά γλυκός, είναι και πολύ θρεπτικός καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, B6, αλλά και μετάλλων όπως σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Προτιμώ να χρησιμοποιώ αγνό βούτυρο γάλακτος και γάλα κατσικίσιο που είναι πιο ελαφρύ στην πέψη. Προετοιμασία 10-15’ Ψήσιμο […]
Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 30΄ Υλικά (για 2 μερίδες) 230 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ψιλές ροδέλες 200 γρ. τόνο Αλοννήσου σε βαζάκι 5 κουτ. σουπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος 2 καρότα, στον ατμό ή βρασμένα, σε ροδέλλες 1 πατάτα, στον ατμό ή βρασμένη, σε κύβους 150 γρ φουντίτσες μπρόκολου, […]