Εκλεκτό αλλαντικό με αρώματα δάσους
Παρακολουθώ πώς κουνά τα χέρια της καθώς περιγράφει το φαγητό που θυμάται να φτιάχνει ο πατέρας της στην Αμερική. Απαλές κινήσεις, σαν να το μαγειρεύει. Το ίδιο και όταν μου μιλά για τα ικαριώτικα ξεροτήγανα ή τις γαρίδες σαγανάκι. Με την Νταϊάν Κόχυλα, τη δημοφιλή ελληνοαμερικανίδα σεφ που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ελληνική διατροφή, […]
Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Το καταλαβαίνει κανείς μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Γεμάτος ενέργεια, αεικίνητος και τελειομανής, ο Γιώργος Σκούρας, ιδρυτής του Κτήματος Σκούρα και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, μέχρι να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας στο οινοποιείο του, στο Μαλανδρένι, και καθώς μας ξεναγούσε στο κελάρι με τα 1.000 βαρέλια, έσπευσε διασχίζοντάς το […]
Ο βιοκαλλιεργητής Κώστας Κρεμμύδας, γεωπόνος, που έχει το κτήμα του στο Καστέλλι Χανίων και στέλνει κάθε εβδομάδα στην Αθήνα, σε χαρτόκουτα, προϊόντα δικά του αλλά και συνεργατών του, είναι ένα «ανήσυχος» άνθρωπος. Δεν επαναπαύεται στα – πολύ καλά – κλασικά λαχανικά και φρούτα που διαθέτει, αλλά όλο και δοκιμάζει κάτι καινούργιο. Γεύθηκα λοιπόν και σας […]