Αν δεν θέλουμε (ή δεν ξέρουμε πώς) να φιλετάρουμε το ψάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φιλεταρισμένο κατεψυγμένο γαύρο που θα βρούμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ.
Ο χοιρινός σιδηρόδρομος είναι απίστευτα νόστιμος αν μαγειρευτεί σωστά ώστε να λιώσουν τα λίπη και να γίνει τραγανός ο χόνδρος. Είναι μία κοπή ασυνήθιστη στην καθημερινή ελληνική κουζίνα αλλά πολύ εντυπωσιακή. Τον σερβίρουμε με baby πατάτες και ψητό καλαμπόκι.
Η σάλτσα φράουλας «απογειώνει» το πιάτο.
Μια πρόταση με ρίζες από την Ινδονησία για ένα πλήρες γεύμα.
Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη μακαρονάδα.
Εχουμε συνηθίσει τις σαλάτες βραστών λαχανικών, όταν όμως τα ψήσουμε σωστά στον φούρνο, είναι πιο πρωτότυπα και πάρα πολύ νόστιμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ψήσουμε και άλλα λαχανικά, όπως κολοκύθα, κρεμμύδι ξερό ολόκληρο και πατάτες baby.
Τα μυστικά του διάσημου εξαίσιου εδέσματος.
Μια γευστική και χρωματιστή χορτόσουπα- ό,τι πρέπει για το κρύο!
Ζητούμε από τον κρεοπώλη το κότσι 2 (έτσι ονομάζεται) του μοσχαριού. Ο κρεοπώλης το καθαρίζει καλά και το ανοίγει στη μέση για να μπορέσει να δεθεί γύρω από το κόκαλο.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα για να κερδίσουμε χρόνο.
Μια πρωτότυπη συνταγή. Η κλασική γλυκιά ταρτ τατέν (που φτιάχνεται με μήλα) έγινε αλμυρή και συμπληρώνεται με μια κρέμα παρμεζάνας, μιας και η γλύκα του πράσου δένει με την αλμύρα αυτού του τυριού.
Η ιδέα για αυτή τη συνταγή προέρχεται από την περίφημη Πάστα Νόρμα της Σικελίας. Η παραλλαγή που δίνουμε είναι πιο ελαφριά επειδή τη μελιτζάνα την ψήνουμε και δεν την τηγανίζουμε.
Αυτά τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε γέμιση για σάντουιτς!
Σερβίρουμε την πρωτότυπη αυτή τάρτα με λίγα ντοματίνια κομμένα στα δύο περιχυμένα με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
Απλό, νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό.
Λίγο τρίμμα ή λίγες φέτες αβγοτάραχο Μεσολογγίου προσθέτουν πικάντικη γεύση στο πιάτο μας.
Μια ευφάνταστη σάλτσα που παντρεύει την αγκινάρα με την ντομάτα, τον μαϊντανό με τον βασιλικό και το πιπέρι καγιέν με τις μαύρες ελιές.
Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους οι φρέσκιες αγκινάρες. Εν τούτοις, αν δεν βρείτε ή αν θέλετε να αποφύγετε το μπελαλίδικο καθάρισμα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες.
Ενα πρωτότυπο και αρωματικό πιάτο.
Το πιάτο αυτό έχει τις βασικές γεύσεις από ένα παραδοσιακό πιάτο του Βιετνάμ και μαγειρεύεται πολύ γρήγορα .