Ετοιμάζουμε την σουπιά σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στον αρακά.
Για να μείνει το καλαμάρι τρυφερό, δεν το μαγειρεύουμε μέσα στη σάλτσα αλλά το προσθέτουμε στο τέλος.
Μια πολύ απλή συνταγή που αναδεικνύει το lemongrass - είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθούμε με αυτό το υλικό. Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.
Μαρινάρουμε το κρέας με μια μαρινάδα φτιαγμένη από ντομάτα και πολλά μυρωδικά.
Η προσθήκη δυόσμου και σκόρδου απογειώνει το πιάτο.
Χρησιμοποιούμε λευκό ταραμά, αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού.
Μια πρωτότυπη συνταγή για το καλοκαιρινό λαχανικό.
Η ιδέα γι’ αυτό το πιάτο προέρχεται από την περίφημη πάστα α λα Νόρμα της Σικελίας. Η παραλλαγή που δίνουμε είναι πιο ελαφριά γιατί δεν τηγανίζουμε την μελιτζάνα.
Ο χοιρινός σιδηρόδρομος είναι απίστευτα νόστιμος αν μαγειρευτεί σωστά ώστε να λιώσουν τα λίπη και να γίνει τραγανός ο χόνδρος.
Το φρούτο και λεπτές λωρίδες προσούτο δίνουν υπέροχη γεύση σε αυτό το πιάτο.
Ένα εξαίσιο ντρέσινγκ από αβοκάντο κάνει τη διαφορά.
Ταιριάζει με ψητά και σε μακαρόνια. Επίσης μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ. Η αυθεντική συνταγή έχει διπλάσιο φιστίκι, όμως δοκιμάζουμε τη light εκδοχή της που είναι εξίσου νόστιμη.
Ο στόχος στο ριζότο είναι με το δούλεμα στο τηγάνι να βγαίνει άμυλο από το ρύζι και να επιτύχουμε μια ωραία πλούσια υφή στο φαγητό. Το συγκεκριμένο ταιριάζει ιδανικά με τυρί φέτα.
Ιδιαίτερο, πρωτότυπο και νόστιμο έδεσμα για τον γιορτινό μπουφέ.
Ιδανικό finger food για τα γιορτινά τραπέζια μας.
Ταιριάζει με τσιπς τορτίγιας, με τάκος και σε πιάτα με αβγά. Μπαίνει, επίσης, σε πίτσα, ζυμαρικά, σάντουιτς, σε ψητά, σε ψητές πίτες και σε γιαουρτλού.
Μια ωμή σάλτσα που συνοδεύει ιδανικά τα ψητά κρέατα, μπιφτέκια κοτόπουλου ή ένα πλατό τυριών .
Ιταλική ωμή σάλτσα, ιδανική για ζεστά ζυμαρικά αλλά και κρύα σαλάτα ζυμαρικών, ψητά μπιφτέκια και πράσινη σαλάτα.
Στην Αμερική υπάρχουν πολλά υλικά που στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει ή τα χρησιμοποιούμε με διαφορετικό τρόπο. Ένα παράδειγμα: αυτή η τάρτα με γλυκοπατάτα και pecan, το εισαγόμενο για μας είδος καρυδιού.
Στην Ελλάδα έχουμε μακρά παράδοση σε τουρσιά, δεν είμαστε όμως πολύ συνηθισμένοι στις παρασκευές τύπου τσάτνεϊ ή ρελίς, που είναι σάλτσες γλυκόξινες και ενίοτε πικάντικες, βασισμένες στην τεχνική της πίκλας και της μαρμελάδας για να διατηρούνται για πολύ καιρό. Η παρακάτω είναι μια γλυκόξινη σάλτσα που ταιριάζει σε κρέατα ψητά και τυριά, αλλά γίνεται και συνοδευτικό στο τραπέζι με όλα τα γεύματα.