Η γεύση του τυριού «τονώνει» την σούπα.
Μια εύκολη πίτα αρωματισμένη με μυρώνια και άνηθο
Ο χυμός πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και τη σόγια βοηθούν το κρέας να καραμελώσει υπέροχα ενώ το τζίντζερ και το κόλιαντρο δίνουν μοναδικό άρωμα.
Χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης
Το κρέας του ιδιαίτερου αυτού πουλερικού είναι πιο σκούρο και θεωρείται πιο νόστιμο από της γαλοπούλας.
Μπορούμε να φρυγανίσουμε φέτες ψωμιού της προηγούμενης ημέρας για να σερβίρουμε με τον κρεμώδη καγιανά.
Ό,τι πιο δροσερό!
Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄ Υλικά (για 4-6 μερίδες) 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου*, σε λεπτές λωρίδες 150 γρ. ξερό κρεμμύδι 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι 2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε σπαράγγια) ½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες ½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα 600 ml νερό 1 κ.γ. αλάτι Για […]
Αρακάς αβγολέμονο με μάραθο και μοσχολέμονο Το σβήσιμο με λευκό κρασί και το αβγολέμονο δίνουν μια διαφορετική νότα στο απλό, καθημερινό φαγητό. Προετοιμασία 1 ώρα Μαγείρεμα 50΄ Κόστος 8 € Υλικά (για 4-6 μερίδες) Για τον αρακά 70 ml ελαιόλαδο 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 150 γρ. καρότο, σε καρέ 200 γρ. πατάτα, σε καρέ […]
Με 508 θερμίδες λιγότερες από την κανονική και με την ίδια, ίσως και περισσότερη νοστιμιά! Μία από τις 60 light συνταγές του Γευσιγνώστη που κυκλοφορεί την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, με το Βήμα.
Προετοιμασία 1 ώρα και 30′ Αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα Μαγείρεμα 15′ Ψήσιμο 3 ώρες και 15′ Κόστος 38 € Υλικά (για 4 μερίδες) 1 κόκορας (2 κιλά) 20 – 25 πατάτες baby (ολόκληρες και με τη φλούδα) 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Χυμός από 1/2 πορτοκάλι Για τη γέμιση 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (περασμένος μία φορά) […]