Μια διαφορετική πρόταση για το πιο εμβληματικό πιάτο του Μεγάλου Σαββάτου
Ένα σπουδαίο πιάτο με προϊόντα της Κρήτης.
Μια σύνθεση με καμβά ρόκα, σπανάκι και μαρούλι.
Σιγοψήνουμε στην γάστρα για αρκετή ώρα και τον απολαμβάνουμε με την εξαιρετική γέμισή του.
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η φραγκόκοτα (που την βρίσκουμε κυρίως γιορτινές μέρες στην αγορά) είναι πιο νόστιμη από την γαλοπούλα και το κοτόπουλο.
Η γεύση του λαχανικού συμπληρώνεται από εκείνη του μπέικον, του ροκφόρ και των καρυδιών.
Το γλυκό καλαμπόκι αποκτά άλλη γεύση προσθέτοντας τζίντζερ και κάρι.
Ιδιαίτερα κρεμώδης και νόστιμος!
Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα όταν τα απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Ενα πιάτο που παρασκευάζεται σε ένα τέταρτο και δεν χρειάζεται μαγείρεμα!
Μια παραλλαγή της δροσερής σαλάτας, με μπόλικη ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συμπληρώνουμε με αβοκάντο και λάιμ και προσθέτουμε λίγο ούζο. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!
Το αβγολέμονο με την προσθήκη μουστάρδας και γιαουρτιού απογειώνει το πιάτο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί, αρωματίζουμε με μάραθο και μοσχολέμονο και μεταμορφώνουμε ένα απλό, καθημερινό φαγητό.
Σερβίρεται ιδανικά με αραβικές πίτες και "ταιριάζει" στην Σαρακοστή.
Η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα σε μια πρωτότυπη εκδοχή με γκοργκοντζόλα και καβουρδισμένα φουντούκια.
Χρησιμοποιείται όπως και η κλασσική πέστο: ως σάλτσα στα μακαρόνια, ως άλειμμα στα σάντουιτς, στα κρέατα και στα ψάρια. Μέχρι και στις σαλάτες μας μπορεί να μπει.
Χρησιμοποιούμε ζυμαρικό ολικής άλεσης, βραστό ζαμπόν και άπαχα τυριά με αποτέλεσμα η κάθε μερίδα να έχει μόνο 412 θερμίδες. Οσο για την γεύση της; Απίθανη!
Μια υπέροχη σάλτσα που δίνει μοναδική γεύση στις σαλάτες και τα σαλατογεύματα μας.
Ταιριάζει υπέροχα σε πράσινες σαλάτες μαζί με κάποιο λευκό τυρί, σε ψητά ή βραστά λαχανικά και σε σαλάτες ζυμαρικών.