Μια πρωτότυπη τηγανιά που συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι.
Φτιαγμένο με μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς καθόλου ψωμί, είναι ζουμερό κι αφράτο. Το ψήνουμε κατά βούληση στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη σχάρα.
Τα σερβίρουμε πάνω σε ένα στρώμα σπανακιού και συνοδεύουμε με χαρίσα.
Ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τριμένη φέτα και μαϊντανό.
Μοναδικό γρήγορο πιάτο για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας.
Είναι περισσότερο ένας ωραίος μεζές παρά γεύμα καθημερινό, εκτός και αν το σερβίρουμε με λίγο ρύζι.
Ο συνδυασμός του σπανακιού με το πικάντικο blue cheese και το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι μοναδικός.
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο .
Μια γευστική πρόταση, ιδανική για δεύτερο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι
Η συνταγή γίνεται και με φρέσκες γαρίδες, απλώς αυξάνεται ο χρόνος προετοιμασίας.
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′ Υλικά (για 4 μερίδες) 800 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα, ολόκληρα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα) 30 ml ελαιόλαδο 2 λεμόνια, ο χυμός 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, σε κομμάτια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο) 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 40 ml λευκό ξηρό κρασί Αλάτι και πιπέρι Για τη χαρίσα 20 ml ελαιόλαδο […]
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 12 ώρες Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα Ψήσιμο 2½ ώρες Κόστος 3,50 € Υλικά (για 6 μερίδες) 500 γρ. γίγαντες Καστοριάς (βράζουν πιο εύκολα και απορροφούν καλύτερα τις σάλτσες) 80 γρ. φέτα 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια 1 πράσο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 2 μικρά καρότα, σε ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδο 200 ml […]
Περιέχει πιπεριές Φλωρίνης και φέτα, αλλά το ωμό ελαιόλαδο που ρίχνουμε στο φαγητό λίγο πριν βγει από τον φούρνο βγάζει όλη του τη νοστιμιά.
Το σερβίρουμε με καστανό ρύζι και έχουμε ένα πλήρες γεύμα.
Ενα υπέροχο ρολό για το τραπέζι του Πάσχα