Υλικά (για 4 άτομα) αλεύρι για το ταψί 20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., και λίγο ακόμη, για το ταψί 520 γρ. ανθότυρο 50 γρ. μέλι 230 γρ. ζάχαρη 3 κρόκους αβγών 2 βανιλίνες ξύσμα από 2 μανταρίνια 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη ½ κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε […]
Υλικά (για 4 άτομα) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες 200 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο 450 γρ. ξινό τραχανά 1.200 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 40 γρ. πεκορίνο, τριμμένο 100 γρ. κατίκι Δομοκού Για την κρέμα σπανάκι 100 γρ. […]
Υλικά (για 4 άτομα) 3 αβγά 100 γρ. γαλέτα 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ 4 φέτες μετσοβόνε των 80 γρ. έ.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σε τρία διαφορετικά μπολ μοιράζουμε τη γαλέτα, το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα. Βρέχουμε ελαφρά τις […]
Υλικά (για 4 άτομα) 20 μεγάλα σπαράγγια, καθαρισμένα* 1 κίτρινο κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες 250 γρ. σπόρους καλαμποκιού, ελαφρά βρασμένους 2 κόκκινες πιπεριές, σε μικρά κυβάκια 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, τα φύλλα αλάτι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο Για τη μαγιονέζα 3 κρόκους αβγών 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. λευκό […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 30 γρ. λαρδί (lardo), σε κύβους 1 γογγύλι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 μέτριο κόκκινο λάχανο, σε χονδρά κομμάτια 330 ml ξανθιά μπίρα 330 ml σκούρο* ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό 2 σφιχτά αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 πιπέρι χονδροσπασμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο […]
Υλικά (για 6 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1,5 κιλό χοιρινό (σπάλα), ξεκοκαλισμένο 3 πράσα, σε χονδρές ροδέλες 180 ml λευκό ξηρό κρασί 70 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα 70 γρ. αποξηραμένο μήλο, σε φέτες 70 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας 2 κ.σ. φασκόμηλο, τα φυλλαράκια 2 κιλά baby πατάτες, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση 200 […]