Εύκολο, νόστιμο, καλοκαιρινό!
Πρωτότυποι και νόστιμοι κεφτέδες που τους απογειώνει μια δροσερή, σάλτσα γιαουρτιού.
Προετοιμασία: 15′ Μαγείρεμα: 15′ Υλικά (για 4 μερίδες) 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια των 30 γρ. 40 ml ηλιέλαιο 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε τέταρτα 1 σκελίδα σκόρδο 4 κ.σ. πράσινη πάστα κάρυ (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα) 200 ml γάλα καρύδας 25 γρ. fish sauce (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα) 150 […]
Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 45΄ Υλικά (για 4 μερίδες) Για τα γιουβαρλάκια 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 150 γρ. κιμάς χοιρινός 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη 1 αβγό 60 γρ. ρύζι γλασέ 1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 κ.γ. μάραθος, ψιλοκομμένος ½ φλ. αλεύρι Αλάτι, πιπέρι Για το βράσιμο 2-2 […]
Αν δεν έχουμε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο, χρησιμοποιούμε γάστρα που να μπαίνει στην εστία της κουζίνας ή μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ που σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Οι καυκαλήθρες και το μάραθο χαρίζουν τα αρώματα τους σε αυτό το νηστίσιμο πιάτο.
Αν δεν έχουμε κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο, χρησιμοποιούμε γάστρα που να μπαίνει στην εστία της κουζίνας ή μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ που το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο.
Μια πικάντικη και πρωτότυπη πρόταση για κάθε μέρα.
Χρειαζόμαστε μόνο κιμά, σόδα, λάδι και αλατοπίπερο!
Το λάδι και το γάλα καρύδας θα δώσουν εξωτική γεύση στο φαγητό.
Τσικνίζουμε με ένα πρωτότυπο μπιφτέκι χωρίς ψωμί.
Ενα πεντανόστιμο κολατσιό για κάθε ώρα της ημέρας!
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 10΄ Μαγείρεμα 40΄ Κόστος 3,50 € Υλικά (για 4 μερίδες) Για τη βινεγκρέτ 200 ml χυμός ροδιού 150 ml Μοσχάτο Σάμου 70 ml λευκό μπαλσάμικο ηλιέλαιο, για το δέσιμο Για τη σαλάτα 1 κουτ. γλυκού, ξερός κόλιανδρος 1κουτ. γλυκού μαραθόσπορος 1 κουτ. γλυκού πιπέρι Σετσουάν 20 ml ελαιόλαδο 350 γρ. στήθος γαλοπούλας […]
Η αρμπαρόριζα - στην Κέρκυρα ονομάζεται μπαρμπαρόσα - είναι ένα αρωματικό φυτό που μπαίνει σε λικέρ, κέικ, σιρόπια αλλά και σε πιάτα με πουλερικά.
Η γλυκοπατάτα ταιριάζει ιδιαίτερα με το χοιρινό και τα πουλερικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κάστανα
Με πρωταγωνιστές όψιμα σύκα και ανθότυρο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα left overs της γαλοπούλας, στη θέση του κοτόπουλου!
Το σησαμέλαιο στη βινεγκρέτ θα προσθέσει στη σαλάτα νότες ψημένων ξηρών καρπών
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 τηγανίτες) 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα 80 ml τσίπουρο 20 γρ. αλάτι (περίπου) 400 ml νερό 800 γρ. ανθότυρο 200 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 15 σύκα, μόνο τη σάρκα έτοιμο (ή σπιτικό) παγωτό (κατά προτίμηση […]