Υλικά (για 1 πυρέξ διαµέτρου 15 εκ.) 400 ml γάλα 1 σκελίδα σκόρδου 5 γρ. αποξηραµένα βασιλοµανίταρα (πορτσίνι) ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι, λευκό 60 γρ. βούτυρο 60 γρ. αλεύρι 100 γρ. γραβιέρα, τριµµένη 4 αβγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια µερικές σταγόνες χυµό λεµονιού βούτυρο και φρυγανιά για το πυρέξ Εκτέλεση Σε […]
Το στήθος κοτόπουλου έχει λιγότερα λιπαρά, αν όμως επιλέξετε φιλέτο μπούτι το φαγητό θα γίνει πιο ζουμερό
Το άρωμα του εσπεριδοειδούς θα απογειώσει το πιάτο!
Υλικά (για 4 άτομα) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το τέλος 4 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 500 γρ. κριθαράκι χονδρό 1 κ.γ. αλάτι ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι και λίγο επιπλέον, για το τέλος 250 γρ. φέτα, τριμμένη και λίγη επιπλέον, για το τέλος 1 […]
Υλικά (για 1 βάζο χωρητικότητας 1 λίτρου) 6 λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα 150 γρ. θαλασσινό αλάτι χυμό 1 λεμονιού χλιαρό νερό 6 σπόρους καρδάμωμου 3 μικρές πιπεριές τσίλι ή 10 ολόκληρους κόκκους πιπεριού 3 φύλλα δάφνης ή 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση 1 Σαπουνίζουμε με χλιαρό νερό το βάζο και το καπάκι. Τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα πάνω σε […]
Υλικά (για 5-6 άτομα) 8-10 φρέσκα μπακαλιαράκια, καθαρισμένα 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι, για το άλειμμα από 6 κ.σ. αλεύρι και φρυγανιά, τριμμένη 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου (προαιρετικά) από 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ακουμπάμε το ψάρι σε επίπεδη επιφάνεια και ανοίγουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 1 λάχανο για ντολμάδες, αφράτο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ 1 πράσο, ψιλοκομμένο 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα καρότα, σε καρέ 10 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλούδα πορτοκαλιού (χωρίς το λευκό μέρος), μήκους 10 εκ., ψιλοκομμένη 1 κ.γ. αλάτι […]