Υλικά (για 1 πυρέξ διαµέτρου 15 εκ.) 400 ml γάλα 1 σκελίδα σκόρδου 5 γρ. αποξηραµένα βασιλοµανίταρα (πορτσίνι) ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι, λευκό 60 γρ. βούτυρο 60 γρ. αλεύρι 100 γρ. γραβιέρα, τριµµένη 4 αβγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια µερικές σταγόνες χυµό λεµονιού βούτυρο και φρυγανιά για το πυρέξ Εκτέλεση Σε […]
Το στήθος κοτόπουλου έχει λιγότερα λιπαρά, αν όμως επιλέξετε φιλέτο μπούτι το φαγητό θα γίνει πιο ζουμερό
Το άρωμα του εσπεριδοειδούς θα απογειώσει το πιάτο!
Υλικά (για 4 άτομα) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το τέλος 4 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 500 γρ. κριθαράκι χονδρό 1 κ.γ. αλάτι ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι και λίγο επιπλέον, για το τέλος 250 γρ. φέτα, τριμμένη και λίγη επιπλέον, για το τέλος 1 […]
Υλικά (για 1 βάζο χωρητικότητας 1 λίτρου) 6 λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα 150 γρ. θαλασσινό αλάτι χυμό 1 λεμονιού χλιαρό νερό 6 σπόρους καρδάμωμου 3 μικρές πιπεριές τσίλι ή 10 ολόκληρους κόκκους πιπεριού 3 φύλλα δάφνης ή 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση 1 Σαπουνίζουμε με χλιαρό νερό το βάζο και το καπάκι. Τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα πάνω σε […]
Υλικά (για 5-6 άτομα) 8-10 φρέσκα μπακαλιαράκια, καθαρισμένα 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι, για το άλειμμα από 6 κ.σ. αλεύρι και φρυγανιά, τριμμένη 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου (προαιρετικά) από 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ακουμπάμε το ψάρι σε επίπεδη επιφάνεια και ανοίγουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 1 λάχανο για ντολμάδες, αφράτο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ 1 πράσο, ψιλοκομμένο 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα καρότα, σε καρέ 10 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλούδα πορτοκαλιού (χωρίς το λευκό μέρος), μήκους 10 εκ., ψιλοκομμένη 1 κ.γ. αλάτι […]
Η βελούδινη, ντελικάτη και εξαιρετικά αρωματική φύση του αχλαδιού δίνει μια μαρμελάδα που έχει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα προτιμάμε αχλάδια μαλακά στο άγγιγμα, βαριά και ώριμα, χωρίς καφέ στίγματα. Οι ποικιλίες Κρυστάλλια και Κόσια έχουν βουτυράτη σάρκα, ιδανική για να χαρίσει λεία υφή στη μαρμελάδα. Το άρωμα του αχλαδιού είναι έντονο ακόμη […]