Η γεύση του εστραγκόν ταιριάζει σε θαλασσινά, λευκά κρέατα και σάλτσες. Βάλτε το στο τέλος του μαγειρέματος για να μην καταστραφεί το ιδιαίτερο άρωμά του
Το πεπερόνι, το πιο γνωστό ιταλικό λουκάνικο, είναι καυτερό και χρησιμοποιείται συχνά στην πίτσα. Σε συνδυασμό με την πιπεράτη φέτα, δίνει ένα ιδιαιτέρως πικάντικο αποτέλεσμα
ΥΛΙΚΑ (για 20 πιροσκί) Για τη ζύµη 125 ml γάλα, χλιαρό 125 ml νερό, χλιαρό 40 γρ. βούτυρο, λιωµένο 1 αβγό 1 φακελάκι ξηρή µαγιά 40 γρ. ζάχαρη 20 γρ. αλάτι 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισµα) Για τη γέµιση 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 35Χ30 εκ.) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. καπνιστό μπέικον, σε καρέ 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρούς κύβους 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 μέτρια καρότα, σε μικρούς κύβους 150 ml ημίγλυκο ή γλυκό κρασί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι […]
Υλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. μοσχαρίσια σκαλοπίνια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει από κιλότο) 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 6 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 50 ml ξίδι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 1 […]
Το αρνάκι σε τρεις διαφορετικές εκδοχές στο ίδιο πιάτο θα γίνει περισσότερο ή λιγότερο πικάντικο ανάλογα µε το είδος της πάπρικας που θα επιλέξετε
ΥΛΙΚΑ (για 10 άτοµα) 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. µανιτάρια κανθαρέλες 200 γρ. µανιτάρια shiitake, σε κοµµάτια 50 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια 100 ml λευκό κρασί 10 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 µαρούλια, ψιλοκοµµένα 400 γρ. αντίδια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα ντομάτας 60 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 300 ml χλιαρό νερό 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 3 κόκκους μπαχαριού 3 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τα καλαμαράκια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό καλαμαράκια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε χονδρά κομμάτια 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 150 ml λευκό ξηρό κρασί 3 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο χυμό από 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα* 150 ml κρέμα γάλακτος 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 500 γρ. λινγκουίνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μελιτζάνες, χονδροκομμένες 300 γρ. κολοκυθάκια, χονδροκομμένα 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 2 κρεμμύδια, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 150 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1.500 γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 4 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες στα 4 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 4 καρότα, σε μπαστουνάκια αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
Το ετοιμάζουμε, το καταψύχουμε και όταν θέλουμε να το ψήσουμε το αφήνουμε στη συντήρηση για να ξεπαγώσει σιγά-σιγά
Υλικά (για 1 στρογγυλό ταψί διαμ. 30 εκ.) 5 κρόκους και 5 ασπράδια αβγών 1 κ.σ. μπράντι 1 βανιλίνη 160 γρ. ζάχαρη 60 γρ. φαρίνα 60 γρ. γαλέτα 200 γρ. καρύδια, σπασμένα 1/8 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη ¼ κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ βούτυρο και αλεύρι για την επάλειψη του σκεύους ζάχαρη […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 24 ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΡΙΚΙΑ 6-7 φιρίκια 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 250 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα 300 γρ. μαύρη ζάχαρη 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 20 γρ. φρέσκο βούτυρο 3 αβγά ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ 1 πακέτο φύλλο […]
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΪΚ) 800 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε κομμάτια των 100 γρ. 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. καπνιστό σολομό, σε λεπτές φέτες 30 ml χυμό λεμονιού 2 κ.γ. ζελατίνη, σε σκόνη 300 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia ξύσμα από 2 λάιμ, ακέρωτα 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο […]