Τους ταιριάζει ιδιαίτερα το παγωτό μόκα, καραμέλα και η γρανίτα σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 80-100 μπισκότα) 140 γρ. βούτυρο 120 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αβγό 2 κρόκους αβγού 100 γρ. κεράσια γλασέ (έτοιμα στα σουπερμάρκετ), περασμένα από το multi 240 γρ. μαλακό αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε […]
Θα συνοδεύσει το γάλα των παιδιών και τον καφέ των μεγάλων
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί) 3 μέτρια αβγά 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 120 γρ. μαύρη ζάχαρη 170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος 80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος 10 γρ. κακάο, σε σκόνη 5 ml καφέ εσπρέσο […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 500 ml) 150 γρ. φουντούκια 250 ml γάλα εβαπορέ 20 γρ. μέλι 90 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί 70 γρ. σοκολάτα υγείας, 65% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 160°C για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ταψί) 2 λίτρα φρέσκο γάλα, πλήρες 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 150 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του σκεύους και των φύλλων 180 γρ. ζάχαρη 4 αβγά 3 γρ. φυσική βανίλια, σε σκόνη ή 1 βανιλίνη 500 γρ. φύλλο κρούστας κανέλα, σε σκόνη, για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 15 καλαμάκια) 15 φράουλες, καθαρισμένες ή ρώγες σταφυλιών ή 8 σύκα κομμένα στη μέση 1 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 15 μεγάλα κεράσια, χωρίς κουκούτσι ή 8 βανίλιες στα 2 ή 4 μάνγκο στα 4 5 μικρά ακτινίδια, κομμένα στα 3 50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά ½ ματσάκι λουίζα, τα φύλλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια) 1πακέτοφύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ. 750 ml πλήρες γάλα 180 γρ. ζάχαρη 3 αβγά 60 γρ. κορν φλάουρ 50 γρ. θυμαρίσιο μέλι 5 γρ. κανέλα σε σκόνη 10 ml χυμό λεμονιού 300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί EKTEΛΕΣΗ 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 ατομικά μπολ) Για τη γρανίτα 700 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 20 ml σιρόπι γλυκόζης 2 ξυλάκια κανέλας 320 γρ. σοκολάτα υγείας (72% περιεκτικότητα σε κακάο), χονδροσπασμένη λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου για τη διακόσμηση Για τον ανανά 1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους 600 ml νερό 400 γρ. ζάχαρη 1 λέμονγκρας […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 «σούπα») Για τη «σούπα» 1 λίτρο πλήρες γάλα 10 κρόκους αβγών 250 γρ. ζάχαρη 30 γρ. μέλι 100 γρ. ταχίνι Για τους ξηρούς καρπούς 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 κομμάτια) Για τη σάλτσα σοκολάτας 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 80 ml σιρόπι γλυκόζης 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 100 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για τις μπανάνες 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 5 μπανάνες 100 γρ. ζάχαρη 30 ml μαύρο ρούμι EKTEΛΕΣΗ Σάλτσα σοκολάτας: […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 37×32 εκ.) Για την επικάλυψη 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια {{{ moto }}} 10 γρ. βούτυρο αγελάδος περίπου 600 γρ. φρέσκα φραμπουάζ (διατίθενται συσκευασμένα σε πακέτα) Για το μπράουνι 6 αβγά 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για το ταψί […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 7 εκ.) Για τη βάση 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη {{{ moto }}} 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι, μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για τη μους σοκολατας 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 40 γρ. ζάχαρη 200 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, σε κομμάτια 25 βατόμουρα 10 μούρα 30 μύρτιλλα 5 φράουλες, κομμένες στα 4 μερικά φύλλα μέντας EKTEΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί διαμέτρου 25 εκ.) 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 80 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 γρ. σόδα ξύσμα από 1λεμόνι, ακέρωτο λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους Για το σιρόπι 250 ml νερό 300 γρ. ζάχαρη 1 ξυλάκι […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 ατομικά φορμάκια ή για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ) Για το ζελέ βύσσινο 300 γρ. έτοιμος πουρές βύσσινου (στα μεγάλα σουπερμάρκετ) ή 400 γρ. βύσσινα, χωρίς κουκούτσια 100 γρ. ζάχαρη άχνη 2 φύλλα ζελατίνας, των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα Για την πανακότα 500 ml […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 1 ματσάκι βασιλικό 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο* 20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 30 γρ. ζάχαρη άχνη 80 ml νερό 500 γρ. έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας 500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες ή φρούτα του δάσους ή βανίλιες ή ανανά σε κυβάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 200 γρ. βούτυρο αγελάδας 50 γρ. ζάχαρη άχνη 30 γρ. κακάο σε σκόνη 1 αβγό 10 ml μπράντι 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, σπασμένα στο multi 50 γρ. καρύδια, σπασμένα στο multi ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη, […]
YΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια) 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση ανανά 80 γρ. ζάχαρη άχνη 100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένα σε σαντιγί 20-25 φύλλα μέντας, τσαλακωμένα με το χέρι 10 ροδέλες κομπόστα ανανά, στραγγισμένες, σε κύβους ½ πακέτο σφολιατίνια, σπασμένα με το χέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγο […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 ml έτοιμο χυμό βερίκοκου ή ροδάκινου ή ανάμεικτο 1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 ροδάκινο ή αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1/4 πεπόνι ή 10 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια ½ ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 10 ρώγες σταφυλιού 12 φράουλες, καθαρισμένες ή 3 […]