Η πιο θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι και κινόα

Μία σαλάτα-πλήρες γεύμα, γεμάτη βιταμίνες και φυτικές ίνες, θρεπτική και πεντανόστιμή, από τον σεφ του ξενοδοχείου Manna Arcadia, Μιχάλη Χάντζο.

Μιχάλης Χάντζος
Η πιο θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι και κινόα

Μία σαλάτα-πλήρες γεύμα, γεμάτη βιταμίνες και φυτικές ίνες, θρεπτική και πεντανόστιμή, από τον σεφ του ξενοδοχείου Manna Arcadia, Μιχάλη Χάντζο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

20λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

10λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  200 γρ. πλιγούρι
  •  200 γρ. ζωμό λαχανικών
  •  30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  30 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  30 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  •  30 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  •  100 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  •  100 γρ. ξανθή σταφίδα μουλιασμένη σε νερό
  •  200 γρ. λευκή και κόκκινη κινόα
  •  30 γρ. ώριμο αβοκάντο σε μικρούς κύβους
  •  30 γρ. αγγούρι σε μικρούς κύβους
  •  30 γρ. ντομάτα σε μικρούς κύβους
  •  5 γρ. κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Για το ντρέσινγκ

  •  75 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  25 γρ. χυμό λεμονιού
  •  4 γρ. μουστάρδα
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε μια μπασίνα με το σύρμα το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε στη συνέχεια, σιγά σιγά, το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή «κλωστής», συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Κρατάμε το ντρέσινγκ στην άκρη.

  2. Ρίχνουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τη βράζουμε για 10-12 λεπτά, να μαλακώσει. Σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

  3. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και, μόλις πάρει βράση, τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε να πιει όλο το ζωμό και να κρυώσει.

  4. Ρίχνουμε σε μια μπασίνα το πλιγούρι, την κινόα, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το αγγούρι, την ντομάτα, το αβοκάντο, το τσίλι, αλάτι και λίγο πιπέρι.

  5. Περιχύνουμε τα υλικά με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτα, προσθέτοντας λίγο ε.π. ελαιόλαδο και φύλλα ρόκας.

Μικρά Μυστικά

Μπορούμε να περιχύσουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ 30 λεπτά πριν σερβίρουμε και να την αφήσουμε στο ψυγείο, ώστε να δέσουν καλύτερα τα αρώματά της και να μας δώσει ένα πιο καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Απόρρητο