Αρωματικά σπαράγγια της άνοιξης, με κατίκι Δομοκού
Ένα υλικό αληθινός θησαυρός της ελληνικής φύσης, όπως τα σπαράγγια, μετατρέπονται σε ένα απολαυστικό πιάτο με λίγες θερμίδες, αλλά γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ένα υλικό αληθινός θησαυρός της ελληνικής φύσης, όπως τα σπαράγγια, μετατρέπονται σε ένα απολαυστικό πιάτο με λίγες θερμίδες, αλλά γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
7λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 12 σπαράγγια καθαρισμένα
- 6 μικρά κολοκυθάκια
- 150 γρ. πράσινα φασολάκια
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 3 κλωναράκια θυμάρι
- 3 κ.σ. φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. φύλλα βασιλικού + λίγα επιπλέον για γαρνίρισμα
- 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κατίκι Δομοκού
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το κρασί, το ξίδι, το σκόρδο, τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια (κομμένα κατά μήκος στη μέση)
και το θυμάρι για 6-7 λεπτά.Αφαιρούμε προσεκτικά τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ζωμό το βασιλικό, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα στον πολυκόφτη μέχρι να ομογενοποιηθεί σε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα ή σε γυάλινο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε από πάνω το κατίκι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Μικρά Μυστικά
Τα σπαράγγια θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, προκειμένου να διαφυλάξουν όλες τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Γι’ αυτό προτιμάμε να τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και στη συνέχεια να τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγάκια, προκειμένου να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.