Τσουχτή Μάνης

Παραδοσιακή μανιάτικη συνταγή με ελάχιστα υλικά, αλλά όλη τη νοστιμιά που κρύβει μέσα της η ελληνική κουζίνα, ακόμη και στην πιο λιτή της εκδοχή.

Τσουχτή Μάνης

Παραδοσιακή μανιάτικη συνταγή με ελάχιστα υλικά, αλλά όλη τη νοστιμιά που κρύβει μέσα της η ελληνική κουζίνα, ακόμη και στην πιο λιτή της εκδοχή.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

10λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 2 μερίδες

  •  250 γρ. μακαρόνια Νο 5
  •  ⅓ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  Ελάχιστο βούτυρο για άρωμα και γεύση
  •  1 φλιτζ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
  •  2 αβγά τηγανητά για το σερβίρισμα
  •  Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο με ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και σβήνουμε αμέσως τη φωτιά.

  2. Ψήνουμε-καβουρντίζουμε τη μυζήθρα, ανακατεύοντάς τη για λίγα λεπτά με μια κουτάλα στο καυτό λάδι (σε σβηστή εστία), μέχρι να πάρει ξανθό σκούρο χρώμα και να βγάλει όλα τα αρώματά της.

  3. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

  4. Τα περιχύνουμε με το καυτό λάδι και την ψημένη μυζήθρα και ανακατεύουμε αμέσως τα υλικά.

  5. Μοιράζουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα γαρνίροντας κάθε μερίδα με ένα τηγανητό αβγό. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Μικρά Μυστικά

Το ολόφρεσκα χωριάτικα αβγά και μια καλή μυζήθρα απογειώνουν τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία ούτως ή άλλως στηρίζεται στις λίγες αλλά εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.

Απόρρητο