Vegan τάρτα αμυγδάλου

Τραγανή βάση και αφράτη κρέμα χωρίς ζωικά λιπαρά, συνθέτουν ένα γλυκό απολαυστικό, που στέκει όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά σε περιόδους νηστείας.

Vegan τάρτα αμυγδάλου

Τραγανή βάση και αφράτη κρέμα χωρίς ζωικά λιπαρά, συνθέτουν ένα γλυκό απολαυστικό, που στέκει όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά σε περιόδους νηστείας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

55λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 8 μερίδες

Για τη βάση

  •  100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  •  100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  •  150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  2 κάψουλες βανίλια
  •  1-2 κ.σ. μαρμελάδα ή vegan πραλίνα

Για την κρέμα αμυγδάλου

  •  100 γρ. μαργαρίνη ή φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  •  70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  •  60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  80 γρ. γάλα αμυγδάλου
  •  150 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο (σκόνη)
  •  1 κ.γ. (κοφτό) μπέικιν πάουντερ
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  Φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια
  •  Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε από τη βάση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το κουτάλι το αλεύρι (αμυγδάλου και για όλες τις χρήσεις), το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σχηματίζοντας ένα ζυμαράκι. Το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 3 χιλιοστών.

  2. Αλείφουμε με λίγο φυτικό βούτυρο μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ. και απλώνουμε μέσα το φύλλο. Κόβουμε όση ζύμη προεξέχει από το σκεύος και στρώνουμε από επάνω ένα αντικολλητικό χαρτί το οποίο γεμίζουμε με φασόλια ώστε να έχει η τάρτα βάρος και να μη φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο.

  3. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

  4. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα το φυτικό βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλεσμένο αμύγδαλο και το γάλα αμυγδάλου συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι νακατεύοντας να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

  5. Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το φούρνο. Κάνουμε μια στρώση από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα και απλώνουμε επάνω την κρέμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά της με σπάτουλα και την πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Επαναφέρουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα στους ίδιους βαθμούς.

  6. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Χτυπάμε για αρκετή ώρα το φυτικό βούτυρο με τη ζάχαρη, για να πάρουμε μια αφράτη, ελαφριά κρέμα που θα γεμίσει ιδανικά την τάρτα μας.

Απόρρητο