Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Ένα vegan κέικ με το δροσερό άρωμα του λεμονιού και το λευκό γλάσο να το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.

Ένα vegan κέικ με το δροσερό άρωμα του λεμονιού και το λευκό γλάσο να το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 13-15 μερίδες
Για το κέικ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 70 γρ. χυμό λεμονιού
- 300 γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρόμης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 20 γρ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο
- 1/2 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Χρησιμοποιούμε λίγο από το συνολικό ηλιέλαιο της συνταγής για να αλείψουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 32 x 11 x 8 εκ. περίπου την οποία στη συνέχεια στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ανοίγουμε στο κέντρο του μείγματος μια λακκούβα όπου ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσαμε και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, για μία ώρα περίπου. Προτού βγάλουμε το κέικ, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Εάν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο και έχει ψηθεί σωστά. Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ την άχνη. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν θέλουμε το γλάσο πιο πηχτό, βάζουμε περισσότερη άχνη και λιγότερο χυμό ενώ, εάν το προτιμάμε πιο αραιό, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με πορτοκάλι, για πιο γλυκιά γεύση στο κέικ μας.