Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, μετά τη βύθιση τουριστικού υποβρυχίου (της εταιρείας Sindbad) στα ανοικτά των ακτών της αιγυπτιακής πόλης Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρουν τοπικές πηγές στο BBC.
Είκοσι εννέα διασώθηκαν και οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Πιστεύεται ότι στο υποβρύχιο επέβαιναν περίπου 40 επιβάτες.
Η Sindbad Submarines πραγματοποιεί τουριστικά ταξίδια στην περιοχή της Χουργκάντα εδώ και αρκετά χρόνια και, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, κατέχει δύο από τα 14 υποβρύχια αναψυχής στον κόσμο.
Η εταιρεία επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδέψουν σε βάθος 25 μέτρων στη θάλασσα για να εξερευνήσουν «500 μέτρα κοραλλιογενή ύφαλο και τους θαλάσσιους κατοίκους του». Όπως αναφέρει διαθέτει 44 θέσεις επιβατών, δύο θέσεις πιλότων και ένα μεγάλο παράθυρο θέασης για κάθε επιβάτη».

Έντεκα νεκροί τον Νοέμβριο
Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με τουριστικά σκάφη στη Χουργκάντα. Τον Νοέμβριο ένα τουριστικό σκάφος με την ονομασία Sea Story βυθίστηκε, αφήνοντας πίσω του 11 νεκρούς ή αγνοούμενους -μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι Βρετανών- και 35 επιζώντες.
Τότε, οι αιγυπτιακές Αρχές απέδωσαν την καταστροφή σε ένα τεράστιο κύμα ύψους έως και 4 μέτρων, αλλά σύμφωναμε το BBC, που μίλησε με επιζώντες υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας.