Τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας
Με λίγα απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, φτιάξτε ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να ταϊσει μια ολόκληρη οικογένεια.

Με λίγα απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, φτιάξτε ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να ταϊσει μια ολόκληρη οικογένεια.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
50λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μέριδες
- 500 γρ. τορτελίνια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 φέτες μπέικον σε λεπτές κάθετες λωρίδες
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 πρέζα κανέλα
- ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να πάρει χρώμα το μπέικον.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το βασιλικό, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω-κάτω αντίσταση. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα τορτελίνια με τη σάλτσα.
Αδειάζουμε τα τορτελίνια σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος, 20 x 28 εκ., απλώνοντάς τα ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε τα τορτελίνια στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Μικρά Μυστικά
Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε χορτοφαγικό, αν παραλείψουμε το μπέικον. Επίσης, με την προσθήκη vegan τυριού γίνεται και τελείως νηστίσιμο.