«Αθώο» ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη

Ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό ρυζόγαλο, χωρίς ίχνος ζάχαρης και κορν φλάουρ, χαρίζοντάς του την έξτρα γεύση και τις βιταμίνες της μαύρης, κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί αληθινό super food.

«Αθώο» ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη

Ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό ρυζόγαλο, χωρίς ίχνος ζάχαρης και κορν φλάουρ, χαρίζοντάς του την έξτρα γεύση και τις βιταμίνες της μαύρης, κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί αληθινό super food.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

Χρόνος Μαγειρέματος:

30λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 2 μερίδες

  •  100 γρ. ρύζι γλασέ
  •  200 ml νερό
  •  750 γρ. γάλα
  •  1 λοβό βανίλιας
  •  2 κ.σ. σταφίδα Κορίνθου
  •  2 κ.γ. μέλι
  •  1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  •  Κανέλα
  •  1 μπανάνα σε φέτες
  •  λίγο ρόδι καθαρισμένο
  •  4-5 καρύδια χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ρύζι. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το μεταφέρουμε στη φωτιά. Μόλις έρθει σε βράση, προσθέτουμε το ρύζι με το αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά – στο τέλος θα πρέπει να είναι μισοψημένο.

  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Έπειτα από περίπου 15 λεπτά, θα αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα και να ψηθεί το ρύζι.

  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Συνολικά η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 25 λεπτά.

  4. Αν το ρυζόγαλο είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε ελάχιστο ακόμα γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Αν επίσης δεν έχει ψηθεί καλά το ρύζι και δεν έχει άλλα υγρά, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.

  5. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε την κάθε μερίδα με 1 κ.γ. μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε λίγη κομμένη μπανάνα, καρύδια και ρόδι και απολαμβάνουμε!

Μικρά Μυστικά

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο ζεστό και κρεμώδες. Γαρνίροντάς το με μέλι, κανέλα, μπανάνα, ρόδι και καρυδόψιχα το μετατρέπουμε σε ένα απολαυστικό αλλά και δυναμωτικό πρωινό για μικρούς και μεγάλους.

Απόρρητο