Στα άκρα έχει φθάσει η διαμάχη κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Καθημερινά διοργανώνονται μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στην προσπάθειά της να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, Παρασκευή (21/3). Παρά την απαγόρευση των τουρκικών αρχών, οι συγκεντρώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Νέο μήνυμα Ιμάμογλου

Στο μεταξύ, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε νέα ανάρτησή του μέσα από τη φυλακή, αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν με τη λειτουργία ενός παιδικού σταθμού από τον ίδιο, και διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να διαπράττει «… το έγκλημα του ανοίγματος παιδικών σταθμών».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, γράφει: «Ξεκίνησε έρευνα εναντίον μου επειδή άνοιξα έναν παιδικό σταθμό. Θα ήθελα να δώσω κατάθεση, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι υπό κράτηση, διαφορετικά θα υπερασπιζόμουν ευχαρίστως τους παιδικούς σταθμούς που χτίσαμε για τα παιδιά αυτής της πόλης με όλες μου τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε το έγκλημα του ανοίγματος παιδικών σταθμών. Εμπιστεύομαι τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας, στο έθνος μας».