Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (21/3) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φαναριστών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.45 σε υπόγειο χώρο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο δεύτερο υπόγειο ( -2 όροφος του κτιρίου), όπου βρίσκονταν χαρτοκιβώτια και μηχανήματα.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους ασθενείς ούτε και κίνδυνος επέκτασης σε άλλους ορόφους.
Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
#Πυρκαγιά σε χώρο νοσοκομείου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φαναριωτών στη Νίκαια Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 21 #πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό Βραχιονοφόρο όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 21, 2025
«Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο φωτιάς»
Την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα που ζητούσαν για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.
«Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχουν μάνικες κατάσβεσης και ότι το σύστημα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης είναι προβληματικό. Παρ’ όλα αυτά δεν εισακουστήκαμε και επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ότι υπάρχει κίνδυνος στη λειτουργία του νοσοκομείου και ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα πυρασφάλειας» δήλωσε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ερωτηθείσα για τους ασθενείς που ήταν στον χώρο, η κυρία Αγρογιάννη τόνισε ότι «οι ασθενείς εκκενώθηκαν άμεσα, το ΤΕΠ με τη βοήθεια όλου του προσωπικού, έχουν μεταφερθεί σε διπλανό χώρο, και γίνεται προσπάθεια να μη κινδυνεύσει κανένας. Αλλά ήταν μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Κάποιοι μπορεί να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαλογή».
Ακολούθως, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του υπουργού Υγείας λέγοντας ότι «μας φαίνεται παράξενο που ο υπουργός δεν δέχεται για μια ακόμη φορά να ακούσει τις καταγγελίες των σωματείων που είχαμε καταγγείλει συγκεκριμένα γι’ αυτόν τον χώρο ότι υπάρχει πρόβλημα και επιμένει να μας ειρωνεύεται, να μας αμφισβητεί και να μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Γεωργιάδης: Το νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας βρέθηκε αργά το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβασή της και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως κανένας ασθενής δεν κινδύνευσε και πως το νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία.
«Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ευχαριστώ θερμά την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση της και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ουδείς ασθενής κινδύνευσε, προληπτικά εκκενώσαμε έναν χώρο στα ΤΕΠ για την αποφυγή της κάπνας. Λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Ακτινολογικού δεν παραλαμβάνουμε τώρα νέα περιστατικά τα οποία κατευθύνουμε βάσει σχεδίου σε άλλα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που ήταν ήδη εκεί και χρειάζονται εισαγωγή, έκαναν κανονικά την διαδικασία εισαγωγής τους, το Νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της… pic.twitter.com/GjdtvGrffA
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 21, 2025