«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να παραιτηθούν σήμερα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος μετά τη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής και τη διάλυση της μαζικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συγκεντρώσεις που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο» και έναν ελληνικό λαό που «με θάρρος και παρρησία μίλησε».
Παράλληλα υποστήριξε πως «οι προβοκάτσιες και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να σκιάσουν το πάνδημο αίτημα να αλλάξει σελίδα η χώρα», καθώς «η κοινωνία δεν τους εμπιστεύεται» και, όπως συμπλήρωσε σχετικά, «σήμερα τους απονομιμοποίησε οριστικά και αμετάκλητα».
«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Σωκρ. Φάμελλος απαιτώντας επί της ουσίας προσφυγή στις κάλπες.
Σήμερα, 28η Φεβρουαρίου, με πρωτοφανή μαζικότητα σε όλη την Ελλάδα, σε συγκεντρώσεις που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο, ο ελληνικός Λαός με θάρρος και παρρησία μίλησε.
Απαιτεί Δικαιοσύνη και αλήθεια και για το έγκλημα των Τεμπών και για τη συγκάλυψη της κυβέρνησης, αλλά και…
— Socratis Famellos (@SFamellos) February 28, 2025
«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψάχνουν να βρουν το Δίκιο τους για το έγκλημα των Τεμπών»
Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης είχε δηλώσει: «Σήμερα σε όλη την Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτήν, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψάχνουν να βρουν το Δίκιο τους για το έγκλημα των Τεμπών, για το έγκλημα της συγκάλυψης, για μια ασφαλή κοινωνία, με ασφαλείς μεταφορές.
Ο κύριος Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά.
Εμείς με σεβασμό στον αγώνα και των συγγενών και των πολιτών, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε, όπως εδώ και δύο χρόνια, η φωνή και της κοινωνίας αλλά και της Δικαιοσύνης, μέσα και έξω από τη Βουλή».
Πολάκης: Η κοινωνία όλη ζητά οξυγόνο
«Δεν είναι ώρα για μεγάλες κουβέντες» ανέφερε σε δική του δήλωση ο Παύλος Πολάκης, ορμώμενος από τις «εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου» που πλημμύρισαν «τις πλατείες όλης της χώρας απαιτώντας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στο όνομα των 57 αδικοχαμένων θυμάτων του εγκληματικού δυστυχήματος των Τεμπών».
Κατά τον βουλευτή Χανίων, «το χθεσινό πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ήταν καταπέλτης για την κυβέρνηση. Η θεωρία του ανθρώπινου λάθους που μας πλάσαρε από την πρώτη ημέρα ο πρωθυπουργός, μοιάζει πια αστεία. Η πολιτική ευθύνη είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχτεί ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα και τη συγκάλυψη. Και πιθανή συγκάλυψη είναι διπλό έγκλημα και δεν σηκώνει θεωρίες ανθρώπινου λάθους».
Από την άλλη, «οι σημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μάς θύμισαν (αν δεν ξεπέρασαν) τις μεγάλες αντιμνημονιακές διαμαρτυρίες του πρόσφατου παρελθόντος. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σήμερα, πέρα των άλλων, βροντοφώναξε στο πολιτικό σύστημα πως απέτυχε. Οι θυσίες του κόσμου μπορεί να έσωσαν τις τράπεζες, δεν έσωσαν όμως τα νοικοκυριά.
Δυστυχώς, είναι ορατός ξανά ο κίνδυνος να καταλήξουμε πως «όλοι μαζί τα φάγαμε» και πως όλοι ίδιοι είναι. Έχουμε ευθύνη ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να αναστρέψουμε αυτή την επικίνδυνη αντίληψη».
Όπως συνέχισε ο Π. Πολάκης «σήμερα έγινε σαφές: οξυγόνο δεν ζητάνε μόνο οι 57 αδικοχαμένοι των Τεμπών. Η κοινωνία όλη ζητά οξυγόνο. Την πνίγει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Την πνίγει ένα διαρκές αίσθημα αδικίας. Την πνίγουν τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν με τις ευλογίες Μητσοτάκη.
Σήμερα, δεν είναι ώρα για μεγάλες κουβέντες. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο κόσμος μάς ξεπέρασε. Έχουμε τεράστια ευθύνη να τρέξουμε, να τον προλάβουμε και να βαδίσουμε δίπλα του».