Ενέργειες για την αποτροπή τσιμεντοποίησης στην περιοχή του Προμπονά, αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης (26/2) το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη στήριξη των κατοίκων του Προμπονά στον αγώνα που δίνουν για την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων.

«Η δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε να διασφαλίσει κάθε τετραγωνικό μέτρο πρασίνου στην πρωτεύουσα και να εμποδίσει την περαιτέρω τσιμεντοποίηση», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Οι προτάσεις

Συγκεκριμένα, πρότεινε:

  • Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή των κατοίκων του Προμπονά, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα πρόταση για την αξιοποίηση της περιοχής.
  • Την αλλαγή των χρήσεων γης στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) που βρίσκεται σε διαβούλευση, ώστε να περιοριστεί η δόμηση και να ληφθεί υπόψη η ανάγκη αύξησης του πρασίνου στην περιοχή.
  • Τη συμπαράσταση του Δήμου προς τους κατοίκους αναφορικά με την προσφυγή που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η πρόταση του κ. Δούκα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.