«Καλό είναι να περιορίζουμε την ένταση». Η φράση ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη που την ολοκλήρωσε επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες που «θέλουν να εκφράσουν τα δικά τους αιτήματα, τα δικά τους συναισθήματα, στο πλαίσιο του νόμου, είτε με τη συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο, σε μια διαδήλωση, είτε με μια ανάρτηση, είτε με βουβό τρόπο».
Η ερμηνεία που δόθηκε από τους συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ είναι ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έστειλε μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Την προσυπογράφω. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε, όπως λέει και το λαϊκό άσμα σε άλλη συχνότητα από αυτή που βρίσκεται ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Μαρινάκης δηλώνει ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν το αν θα πάνε ή όχι στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου. Επισημαίνει, δηλαδή, το αυτονόητο για τις δημοκρατίες.
Ο κ. Γεωργιάδης έχει άλλη άποψη. Το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υγείας ξημεροβραδιάζεται στις τηλεοράσεις προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να μην πάει στις διαδηλώσεις. Πότε με το καλό, πότε με το άγριο, άλλοτε «επιχειρηματολογώντας», άλλοτε κινδυνολογώντας, θυμώνει, ξεθυμώνει και σε γενικές γραμμές εκπέμπει μια αλλοπρόσαλλη, εικόνα.
Ξεκίνησε λέγοντας ότι «όποιος μιλάει για ένα συλλαλητήριο που θα είναι για φόρο τιμής στους νεκρούς και τις οικογένειες τους προφανώς ζει σε άλλη χώρα.» Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «όσοι πάνε στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στηρίζουν Κωνσταντοπούλου», ότι «εάν πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επικρατήσει χάος» και στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται, θυμήθηκε τον Ιησού και το Βαραβά. Εντάξει, του ξέφυγε ο Γαλιλαίος που υποστήριξε ότι η Γη κινείται όταν όλοι οι άλλοι υποστήριζαν το αντίθετο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
Εκεί, όμως, που το τερμάτισε ο κ. Γεωργιάδης, αφού τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι ευγένειες, είναι η προτροπή στους ψηφοφόρους της ΝΔ «όταν σας λένε “έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυψη” να αντιδράτε με οργή». Δηλαδή; Τι σημαίνει με οργή; Να αρχίσουν τις βρισιές και τα μπουνίδια; Αν αυτό δεν λέγεται λάδι στη φωτιά, πως ακριβώς λέγεται;
Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι ο τρόπος του κ. Γεωργιάδη είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς χειρίζεται ένας κυβερνητικός αξιωματούχος τέτοιες λεπτές καταστάσεις. Κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι κάθε τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Γεωργιάδη προσθέτει και άλλο κόσμο στις διαδηλώσεις της ερχόμενης Παρασκευής. Πετυχαίνει, δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκει.
Πήρε το μήνυμα ο κ. Γεωργιάδης; Θα το δούμε, προσεχώς, στις οθόνες μας.