Eύκολες πίτες για σουβλάκι, για ολοκληρωμένο τσίκνισμα

Σουβλάκι χωρίς πίτα, χωνάκι χωρίς παγωτό – ή κάτι τέτοιο. Ο Τίμος Ζαχαράτος δεν μας αφήνει να περάσουμε την Τσικνοπέμπτη μας στερημένοι από τη λατρεμένη ζύμη των Ελλήνων.

Eύκολες πίτες για σουβλάκι, για ολοκληρωμένο τσίκνισμα

Σουβλάκι χωρίς πίτα, χωνάκι χωρίς παγωτό - ή κάτι τέτοιο. Ο Τίμος Ζαχαράτος δεν μας αφήνει να περάσουμε την Τσικνοπέμπτη μας στερημένοι από τη λατρεμένη ζύμη των Ελλήνων.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

75λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Yλικά για 10 πίτες

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό χλιαρό
  • ½ φλιτζ. του καφέ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά. Την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι και το αλάτι.

  3. Ρίχνουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς και δουλεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.

  4. Xωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα ισομεγέθεις μπάλες. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ανοίγουμε με τα χέρια σε λεπτές πίτες.

  5. Λαδώνουμε πολύ καλά τη σχάρα και ψήνουμε τις πίτες σε χαμηλή φωτιά. Εναλλακτικά ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Απόρρητο