Αρνίσια παϊδάκια στον φούρνο, καλύτερα από κάρβουνο
Χωρίς κάρβουνο, στην ηλεκτρική κουζίνα του σπιτιού, φέτος την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε μερακλίδικα παϊδάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την πατροπαράδοτη χασαποταβέρνα

Χωρίς κάρβουνο, στην ηλεκτρική κουζίνα του σπιτιού, φέτος την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε μερακλίδικα παϊδάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την πατροπαράδοτη χασαποταβέρνα
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
5λΧρόνος Μαγειρέματος:
30λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
- 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- Ρίγανη για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ, το λάδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το λεμόνι – χυμό και ξύσμα.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως από τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη νύχτα ή για τουλάχιστον 4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου τα παϊδάκια με τη μαρινάδα τους.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από την άλλη μεριά στη μέση του ψησίματος.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με ρίγανη ή μπούκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε στο πλάι και ένα λεμόνι κομμένο στη μέση.
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε να το επιλέξουμε κλασικό αρνίσιο ή από προβατίνα ή ζυγούρι –κομμάτια που είναι πολύ της μόδας τελευταία– αλλά μόνο από πλευρά. Όλη η επιτυχία είναι να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το κόψει λεπτό, 1½-2 εκ., και ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.