Πράσα με λουκάνικα
Μια Εβρίτικη συνταγη με λαχταριστά λουκάνικα, ιδανική για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης – και όχι μόνο.

Φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
Μια Εβρίτικη συνταγη με λαχταριστά λουκάνικα, ιδανική για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - και όχι μόνο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό λουκάνικα σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό πράσα σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- Ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, θυμάρι
- Λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σιγοτηγανίζουμε τα λουκάνικα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το πράσο.
Επαναφέρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη φέτα, τη μουστάρδα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει την τελευταία του βράση για μερικά λεπτά προτού το σερβίρουμε.