Ανδρουλάκης για Τέμπη: Υπάρχει συγκάλυψη σε τρία επίπεδα

«Αν δεν είχε γίνει το μπάζωμα, η δικαιοσύνη θα είχε περισσότερα στοιχεία για να μας πει γιατί έγινε έκρηξη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε απέναντι του τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και ήταν στο ίδιο στούντιο που είχε φιλοξενηθεί, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες από δημοσιογράφους κι επικοινωνιολόγους είναι λογικό να συμβούν και να συζητηθούν. Ειδικά αν υπολογίσει κάποιος πως το κυρίαρχό θέμα της επικαιρότητας που απασχόλησε και τις δύο που συνεντεύξεις είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για συγκάλυψη, για τις ευθύνες του Χρ. Τριαντόπουλου, τον ρόλο του Κωσταντίνου Τασούλα, τη θεσμική αντίδραση του κόμματος του και επεσήμανε πως η Δικαιοσύνη μπορούσε να κάνει καλύτερα της δουλεία της.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «ή έχουμε ένα επικίνδυνα ανίκανο σύστημα εξουσίας ή έχουμε ένα επικίνδυνα ικανό για όλα σύστημα εξουσίας. Επιλέγω το δεύτερο. Είναι ικανοί για όλα μπροστά στον φόβο να χάσουν την εξουσία».

«Παραπλάνηση της κοινής γνώμης»

Παράλληλα δόμησε τη συγκάλυψη σε τρία επίπεδα.

Σε πρώτο επίπεδο ανέφερε πως «συγκάλυψη είναι να παραπλανάς στρατηγικά την κοινή γνώμη μέσω fake news γιατί έρχονται εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας πως «το έκανε αυτό η Νέα Δημοκρατία; Το έκανε. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία έστειλαν χαλκευμένες συνομιλίες του σταθμάρχη σε φιλικά μέσα ενημέρωσης για να ενδυναμώσουν το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν απόλυτος πως ευθύνονται τα έλαια των μηχανών και δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Έκαναν παραπλάνηση της κοινής γνώμης; Βεβαίως. Αν θυμάστε, εκείνες τις ημέρες, επί της ουσίας όποιος έλεγε κάτι διαφορετικό, τον στοχοποιούσαν. Ακόμη και τις οικογένειες».

Το δεύτερο επίπεδο συγκάλυψης που στάθηκε ο πρόεδρος ήταν η απόκρυψη στοιχείων. «Ο κ. Μητσοτάκης λίγα εικοσιτετράωρα μετά στέλνει τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο και εκείνος μετέχει σε μία συνάντηση, όπου τα τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα διώκονται από τη δικαιοσύνη για τις αποφάσεις τους για το μπάζωμα και τώρα έρχεται η δικογραφία και για τον υφυπουργό. Αν δεν είχε γίνει το μπάζωμα, η δικαιοσύνη θα είχε περισσότερα στοιχεία για να μας πει γιατί έγινε έκρηξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Τριαντόπουλος βρέθηκε μόνος του σε αυτή τη μάζωξη που πήρε την απόφαση του μπαζώματος;»

Το τρίτο επίπεδο συγκάλυψης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, στα οποία όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ο πρωθυπουργός έγινε ασπίδα για να μην οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Ήρθε το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που αποδίδει στον κ. Καραμανλή συγκεκριμένες ευθύνες για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, που η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, τα τρένα ακόμη και αν ήταν στην ίδια γραμμή, δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ, και τελικά τι έγινε; Εμείς καταθέσαμε προανακριτική και η Νέα Δημοκρατία την αρνήθηκε» σημείωσε και αναρωτήθηκε στη συνέχεια «ως προς τον ενορχηστρωτή» πως «όλα αυτά τα κάνουν μόνοι τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Δηλαδή, ο Τριαντόπουλος βρέθηκε μόνος του σε αυτή τη μάζωξη που πήρε την απόφαση του μπαζώματος; Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πήραν μόνοι τους την απόφαση να ψηφίσουν να μην πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής; Στην Εξεταστική Επιτροπή, που εδώ σε αυτό το στούντιο είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ήταν η καλύτερη στιγμή του κοινοβουλίου, ο κ. Μαρκόπουλος πήρε την απόφαση να μην κληθεί ο Τριαντόπουλος ως μάρτυρας;»

Επίσης τόνισε ότι το ΠαΣοΚ «έχει κοινοβουλευτικά την ευθύνη για τα πολιτικά πρόσωπα που καλύπτονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όταν έρχονται δικογραφίες και τεκμηριωμένα πορίσματα στη Βουλή που όχι μόνο τα «φωτογραφίζουν» αλλά λένε τις ευθύνες τους, να υποβάλλουμε πρόταση σύστασης προανακριτικής ώστε να οδηγηθούν στον φυσικό δικαστή».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.