Σπιτικό cacio e pepe για ρομαντικό δείπνο αλά ιταλικά
Ιταλική κλασική συνταγή με ελληνική πινελιά. Εύκολο και λαχταριστό, ιδανικό για ερασιτέχνες μάγειρες που γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο.

Ιταλική κλασική συνταγή με ελληνική πινελιά. Εύκολο και λαχταριστό, ιδανικό για ερασιτέχνες μάγειρες που γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
5λΧρόνος Μαγειρέματος:
10λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 άτομα
- 250 γρ. μακαρόνια tonnarelli
ή bucatini - Λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι χοντροτριμμένο
- 100 γρ. πεκορίνο ψιλοτριμμένο
- 25 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία.
Βάζουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό το χοντροαλεσμένο πιπέρι. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. ζεστό νερό από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και, έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν για 1½-2 λεπτά.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα. Ρίχνουμε ½ κουτάλα ζεστό νερό από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε τα υλικά, να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Αδειάζουμε το κρεμώδες μείγμα στο τηγάνι με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα κάνοντας κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού. Σε αυτήν τη φάση, γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα τυριού.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας κάθε πιάτο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.