Την κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε επεισόδιο που σημειώθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο κατά το οποίο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος αποτελείτο από απεργούς του συνδικάτου Verdi.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και «πολλοί» ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο οδηγός συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20, ανάμεσά τους και παιδιά. Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε απεργία του συνδικάτου Ver.di στην Κένιγκσπλατς του Μονάχου.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων.

Δείτε βίντεο από το χάος στο Μόναχο

«Το αυτοκίνητο έπεσε επίτηδες  στους απεργούς»

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι «ο οδηγός δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η BILD υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Το γερμανικό μέσο, επικαλούμενο το «BR24», μεταδίδει ότι αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο έπεσε επίτηδες στους απεργούς.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι υπάρχει κινητοποίηση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.


Τα μέτρα ασφαλείας στο Μόναχο αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα γιατί την Παρασκευή φιλοξενεί τη διεξαγωγή της Διάσκεψης του Μονάχου.

Δείτε εικόνες

REUTERS/Wolfgang Rattay

REUTERS/Wolfgang Rattay

REUTERS/Wolfgang Rattay

REUTERS/Wolfgang Rattay