Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα

Ένα εντυπωσιακό γλυκό για ιδιαίτερες μέρες και όχι μόνο.

Μανώλης Στήθος
Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα

Ένα εντυπωσιακό γλυκό για ιδιαίτερες μέρες και όχι μόνο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

180λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

Για την τραγανή μαρέγκα

  • 100 γρ. ασπράδι αβγού
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 20 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

  • •300 γρ. κόκκινα φρούτα ανάμεικτα(φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα κ.ά.)
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
    ή βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Τραγανή Μαρέγκα

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

     

     

     

     

     

     

     

  2. Απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε με ένα κουτάλι (ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής) φωλιές μαρέγκας διαμέτρου 6 εκ.

  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C στον αέρα ή στους 100°C στις αντιστάσεις, για 2-3 ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά. Βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  4. Κρέμα Σαντιγί

    Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Όταν αρχίσει και γίνεται παχύρρευστη, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί σε σαντιγί.

  5. Μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

    Με ένα μαχαίρι σκίζουμε στη μέση κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια ξύνοντας το εσωτερικό.

  6. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, τα σπόρια και το εξωτερικό περίβλημα της βανίλιας και μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.

  7. Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Τη μεταφέρουμε σε ένα κρύο στεγνό σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  8. Συναρμολόγηση

    Σερβίρουμε τη μαρέγκα σε πιάτο. Τη γεμίζουμε με σαντιγί και την περιχύνουμε με τη μαρμελάδα. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με φρέσκα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας και μια κορυφή από φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.

Απόρρητο