ΓΣΕΕ για Τέμπη: Απεργεί στο πλευρό των θυμάτων, όποια μέρα και ώρα αποφασίσουν

Η Γενική Συνομοσπονδία απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους των ΜΜΜ «να εργαστούν, ακόμα και ως απεργοί, προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών» στο συλλαλητήριο

Συμμετοχή χωρίς αστερίσκους δηλώνει ότι αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) αναφορικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την τραγωδία των Τεμπών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καλέσει και με απεργιακή κινητοποίηση τους εργαζόμενους όλης της χώρας να βρεθούν στους χώρους συγκέντρωσης την ημέρα και ώρα που θα υποδείξει ο σύλλογος των συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Γνωστοποιώντας τις θέσεις και τις αποφάσεις της, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ειδικότερα:

«Δεν θα μας υποδείξει κανένας επαγγελματίας της παραπολιτικής επικοινωνίας τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε.

  • Δε θα στοιχηθούμε πίσω από οποιονδήποτε, που επιχειρεί να υποβαθμίσει ή να ποδηγετήσει την αυθόρμητη κίνηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου των συγγενών, με το σύνθημα «ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ».
  • Θα είμαστε απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν να χτίσουν επιχειρήματα και συντεχνιακές διεκδικήσεις πάνω στους αδικοχαμένους της τραγωδίας των Τεμπών.
  • Είμαστε ανυστερόβουλα, χωρίς φανφαρονισμούς και άλλες σκέψεις, με τους ανθρώπους που βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν:

Να λάμψει η αλήθεια για την τραγωδία- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Να ληφθούν αποφάσεις και να γίνει ό,τι απαιτείται, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των μεταφορών (οδικών, σταθερής τροχιάς κ.ά.), ώστε η χώρα και η κοινωνία να μη θρηνήσει άλλα θύματα και οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

Με άλλα λόγια… Να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος δικαίου.

Υ.Γ. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε για αυτονόητα ζητήματα…»

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας κινητοποίησης, όταν αυτή πραγματοποιηθεί, ζητάμε από τους συναδέλφους μας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εργαστούν, ακόμα και ως απεργοί, προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.