Σκορδομακάρονα σμυρναίικα
Ζυμαρικά που εντυπωσιάζουν.

Φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
Ζυμαρικά που εντυπωσιάζουν.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
- 2 σφηνοπότηρα κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500 γρ. μακαρόνια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, την πάπρικα και νερό σε ποσότητα ίση με αυτή της ντομάτας.
Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.