Μοσχαράκι με κυδώνια
Ιδανικό για τα καλέσματα με φίλους.

Ιδανικό για τα καλέσματα με φίλους.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
100λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή κιλότο)
σε μερίδες - 3 κυδώνια
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλεύρι από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το μοσχάρι, να πάρει ομοιόμορφα χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τους σπόρους και τα κόβουμε σε 6-8 κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακινούμε κυκλικά το σκεύος από τα χερούλια ώστε να βυθιστούν τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα.
Συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, ελάχιστο νερό και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για περίπου 40 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά και να μελώσει προτού σερβίρουμε.