Κρέπες με σπιτική πραλίνα
Το πιο λαχταριστό πρωινό για τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο.

Το πιο λαχταριστό πρωινό για τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
35λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες
Για τις κρέπες
- 380 γρ. γάλα σε θερμοκρασία
δωματίου - 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
+ 1 κ.γ. επιπλέον για το ψήσιμο - 50 γρ. κρέμα γάλακτος
σε θερμοκρασία δωματίου - 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Φρούτα για το σερβίρισμα
Για το σοκολατένιο άλειμμα φουντουκιού
- 200 γρ. φουντούκια
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 30 γρ. άγλυκο κακάο
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σοκολατένιο άλειμμα φουντουκιού
Καβουρντίζουμε τα φουντούκια στο φούρνο, στους 160°C, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα
ρίχνουμε κατευθείαν, όπως είναι καυτά, στον πολυκόφτη.Προσθέτουμε την κουβερτούρα, την άχνη ζάχαρη το κακάο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και χτυπάμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν σε ένα ρευστό μείγμα. Μεταφέρουμε την πραλίνα σε βάζο και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Κρέπες
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και τέλος ενσωματώνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και 5-6 κουταλιές από το χυλό κουνώντας αμέσως το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ψήνουμε τις κρέπες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τις γεμίζουμε με το σοκολατένιο άλειμμα και τις σερβίρουμε, γαρνίροντας με φρούτα της επιλογής μας.
Μικρά Μυστικά
Αντί για φουντούκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών θέλουμε ή ταχίνι.