Στην ίδια κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου) ο 3χρονος Αγγελος.
Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε εγκεφαλικά τεστ, προκειμένου να αξιολογηθεί η εγκεφαλική του λειτουργία.
Οι γιατροί κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι είναι, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, ομότιμο καθηγητή Χειρουργικής, Γιώργο Χαλκιαδάκη, να λέει ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρό παιδί.
Η αυξημένη ενδοκράνια πίεση ανησυχεί τους γιατρούς
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, το κυκλοφορικό του σύστημα του παιδιού λειτουργεί ικανοποιητικά, το ίδιο και το αναπνευστικό, όπως και το ουροποιητικό, ωστόσο «αυτό που δεν δουλεύει καλά είναι ο εγκέφαλος, διότι παρουσιάζει μία αυξημένη ενδοκράνια πίεση, η οποία, παρ’ όλες τις προσπάθειες να ελαττωθεί με φαρμακευτική αγωγή, δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν».
Υπενθυμίζεται, ότι η 26χρονη μητέρα του παιδιού, μαζί με τον 44χρονο σύντροφό της, χθες Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.
Στη γιαγιά προσωρινά η γονική επιμέλεια
Επίσης, εκδόθηκε προσωρινή απόφαση, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, με την οποία, η γονική επιμέλεια του μικρού Άγγελου αφαιρείται από την 26χρονη μητέρα του και παραχωρείται στη γιαγιά του, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο ίδιο δικαστήριο, με τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας, στις 19 Φεβρουαρίου.