Γίγαντες με σπανάκι και καρότο

Θρεπτικό και πλούσιο γεύμα.

Κώστας Γκάγκας
Γίγαντες με σπανάκι και καρότο

Θρεπτικό και πλούσιο γεύμα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

60λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

90λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  • 750 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
    σε ροδέλες
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • Ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. πελτέ ή 2 ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες με λίγη μαγειρική σόδα. Την επομένη, τους σουρώνουμε, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, 1 καρότο και 1 ολόκληρο κρεμμύδι για μία ώρα.

     

     

     

     

  2. Τους σουρώνουμε, τους ξεπλένουμε ξανά και τους κρατάμε στην άκρη μέχρι να τους χρειαστούμε. Βάζουμε ένα ταψί πάνω στο μάτι, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), το πράσο, το καρότο και την πιπεριά.

  3. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγη ώρα ακόμα, να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε τους γίγαντες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα.

  5. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο για 7-10 λεπτά ακόμα, να ροδίσει η επιφάνειά του.

Απόρρητο