Εύκολη σαλάτα στο βάζο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.

Αργυρώ Παπουτσάκη
Εύκολη σαλάτα στο βάζο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

10λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 1 μερίδα

  • 50 γρ. πλιγούρι
  • ½ μέτριο καρότο
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το πλιγούρι με νερό σε αναλογία 1 προς 3, για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και, μόλις κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι.

     

     

     

  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη σκόνη αμυγδάλου, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το πλιγούρι.

  3. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.

  4. Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το απολαύσουμε. Πριν το ανοίξουμε, το κουνάμε γερά, να ανακατευτούν τα υλικά μας.

Μικρά Μυστικά

Διατηρείται έως και δύο ημέρες στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Απόρρητο