Εύκολη σαλάτα στο βάζο
Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.

Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
10λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 1 μερίδα
- 50 γρ. πλιγούρι
- ½ μέτριο καρότο
- ½ κίτρινη πιπεριά
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βράζουμε το πλιγούρι με νερό σε αναλογία 1 προς 3, για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και, μόλις κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη σκόνη αμυγδάλου, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το πλιγούρι.
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το απολαύσουμε. Πριν το ανοίξουμε, το κουνάμε γερά, να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Μικρά Μυστικά
Διατηρείται έως και δύο ημέρες στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.