Ενοπλες Δυνάμεις: Μια αποστρατεία υποστράτηγου έκπληξη

O πέλεκυς της αποστρατείας (ή εάν θέλετε των ευδοκίμως τερματισάντων την υπηρεσία τους) έπεσε βαρύς στα πολλά αστέρια της στολής των αξιωματικών.

Ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια να προχωρήσει σε έκτακτες (δηλαδή εκτός προγραμματισμού) κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων ένα μήνα πριν από τις τακτικές κρίσεις. Μάλιστα, κάποιοι εξέφρασαν την έκπληξή τους.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, στόχος ήταν οι ανώτατοι αξιωματικοί που κατά την πολιτική αλλά και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο αριθμός του ήταν μεγάλος και πίεζε την επετηρίδα. Έτσι, ο πέλεκυς της αποστρατείας (ή εάν θέλετε των ευδοκίμως τερματισάντων την υπηρεσία τους) έπεσε βαρύς στα πολλά αστέρια της στολής των αξιωματικών.

Ο υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάσχουν από έναν υδροκεφαλισμό, ο οποίος είναι τελείως ασύμβατος με την «Ατζέντα 2030». Δηλαδή, δεν μπορεί ο Ελληνικός Στρατός να έχει περισσότερους Ανώτατους Αξιωματικούς από τον αμερικανικό στρατό που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερος, όπως βεβαίως δεν μπορεί και να έχει περισσότερα στρατόπεδα.

Ήταν τόσο ξαφνικές οι αποστρατείες ανωτάτων που αποστράτευσαν και έναν υποστράτηγο, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα ήταν τιμητική φρουρά στο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο του Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, τη μια μέρα ήταν μέλος της τιμητικής φρουράς, την άλλη ημέρα απόστρατος. Υπήρχαν εκείνη την ημέρα δύο υποστράτηγοι, ένα υποναύαρχος και ένα υποπτέραρχος ως τιμητική φρουρά. Από τους δύο υποστράτηγους, ο καταδρομέας παρέμεινε, ο άλλος αποστρατεύθηκε. Παρέμειναν ωστόσο ο υποναύαρχος και ο υποπτέραρχος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.