Σαλάτα με κουνουπίδι και ρεβίθια ιδανική για τον Χειμώνα

Μια ιδανική σαλάτα για χειμερινά γεύματα.

Σαπφώ Χατζή
Σαλάτα με κουνουπίδι και ρεβίθια ιδανική για τον Χειμώνα

Μια ιδανική σαλάτα για χειμερινά γεύματα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

30λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1½ φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζ. κινόα μαγειρεμένη
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
    καβουρντισμένη
  • 1/4 φλιτζ. κολοκυθόσπορο ψημένο
  • 1/4 φλιτζ. ηλιόσπορο ψημένο
  • 1/3 φλιτζ. σταφίδα
  • 1/2 φλιτζ. σπόρους ροδιού
  • 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Κόβουμε το κουνουπίδι (μπουκέτα και κοτσάνι) σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

     

     

     

     

  2. Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το κουνουπίδι, φροντίζοντας να μην το στριμώξουμε για να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

  3. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.

  4. Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το ραντίζουμε με το ξίδι. Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, την κινόα, τον κολοκυθόσπορο, τον ηλιόσπορο, το καρύδι, τη σταφίδα και το ρόδι.

  5. Μόλις ψηθεί το κουνουπίδι, το μεταφέρουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Απόρρητο